Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mom
|
Wysłany: Sro Lut 08, 2017 15:36 Temat postu: ujędrnienie po ciąży |
|
|
Hej,
moim problemem jest okropna skóra po ciąży - zostało jej bardzo dużo, jest obwisła i nieładna. Możecie polecić jakieś dobre kosmetyki dla mamy?? |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Sro Lut 08, 2017 15:36 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
MaryAnn84
|
Wysłany: Pon Paź 23, 2017 22:13 Temat postu: |
|
|
Niestety po ciąży trzeba się zmagać z tego typu niedogodnościami. To jest nie tylko obwisła skóra, rozstępy ale także blizny po cesarce. Te ostatnie nie tak łatwo jest usunąć. Słyszałam, że można użyć plastrów silikonowych (http://wszystkoobliznach.pl/), które wydają się bezpiecznym rozwiązaniem, lub czegoś bardziej radykalnego jak laser, którego z kolei chyba bałabym się zastosować. |
|
Powrót do góry |
|
|
mania
|
Wysłany: Wto Sty 23, 2018 07:14 Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim musisz dać sobie czas, bo przecież skóra naciągała się przez 9 miesięcy, więc nie wróci do poprzedniego stanu w miesiąc. Co do zabiegów, to polecam kąpiele w nawilżających płynach, a po każdej kąpieli wmasowywać delikatnie przez około 10 minut mleczko nawilżające. Bardzo fajne kosmetyki, łagodne ale świetnie nawilżające skórę (a to w tym momencie jest najważniejsze) ma firma http://www.le-petit-marseillais.pl/. W dodatku mają różne linie zapachowe, więc na pewno wybierzesz coś co ci przypadnie do gustu. |
|
Powrót do góry |
|
|
zadowolona
|
|
Powrót do góry |
|
|
tamirka66
|
Wysłany: Pią Lut 16, 2018 18:41 Temat postu: |
|
|
ja co prawda ujędrniania skóry nie robiłam, ale robiła moja mama metodą Hydro Deluxe w klinice mediart clinic w Poznaniu. Efekty sa powalające, bo mama ma 50 lat a skóra naprawdę jest napięta i wygląda świetnie |
|
Powrót do góry |
|
|
kala90
|
Wysłany: Sro Mar 21, 2018 08:38 Temat postu: |
|
|
Jest wiele takich kosmetyków dostępnych na rynku. Na pewno warto zapoznać się z produktami marki Mustela: https://www.mustela.pl/. Znajdziesz tam zarówno kosmetyki dla siebie, jak i dla swojego dziecka. Są one całkowicie naturalne, dzięki czemu są bezpiecznie i można je stosować bez żadnych obaw. |
|
Powrót do góry |
|
|
Cebidaa
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dżej89
|
|
Powrót do góry |
|
|
koronna2
|
Wysłany: Pon Lip 09, 2018 12:51 Temat postu: |
|
|
Chyba każda kobieta to przechodziłam. Taki żel do masażu HB sprawdza się w walce z rozstępami po ciąży. Można go wypróbować na sobie. Można go używać przez okres całej ciąży. |
|
Powrót do góry |
|
|
stairs
|
Wysłany: Pią Sie 10, 2018 12:46 Temat postu: |
|
|
Tylko że to nie zawsze działa... Kremy niekoniecznie przyniosą efekt zwłąszcza jeśli cellulit byl juz wczesniej ;/ U mnie nawet bardzo szybko, bo jakos od razu po 30. A ze do sportowych aktywnosci troche mi daleko to w ubieglym roku zdecydowalam sie na redukcje metodą mezoterapii igłowej tutaj http://drkonradlewandowski.pl/blog/ u Doktora Konrada Lewandowskiego. Wspolnie zdecydowaliśmy, ze ta metoda przyniesie i najszybsze i najskuteczniejsze efekty, a dodatkowo pozwoli pozbyc sie kilku cm w obwodzie ud - a u mnie tluszczyku w tych okolicach nigdy nie brakowalo |
|
Powrót do góry |
|
|
sandrita12
|
Wysłany: Pon Sie 27, 2018 09:51 Temat postu: Powiększenie biustu |
|
|
Hej, czy któras mama zastanwiała się nad operacją powiększenia biustu? Ja zdecydowałam się na operacje za granicą. Jak by któraś z Was rownież się zastanawiała, to powiem Wam jedno. Nie zastanwiajcie się, tylko róbcie! Różnica jest diametralna <3 _________________ Operacje na Słowacji |
|
Powrót do góry |
|
|
kejti
|
|
Powrót do góry |
|
|
mama89
|
Wysłany: Pią Paź 26, 2018 13:52 Temat postu: |
|
|
Nie zapominajcie, że największy wpływ na jakość naszej skóry ma dieta, a także ruch Ale owszem, dobrej jakości kosmetyki też potrafią zdziałać cuda. Ja ostatnio odkryłam markę Arkana i powiem wam szczerze, że jestem zachwycona! Mają szeroką ofertę produktów do pielęgnacji ciała https://sklep.arkana.pl/pl/c/Pielegnacja-ciala/414 , skład kosmetyków jest bardzo dobry, a ceny przystępne dla każdego |
|
Powrót do góry |
|
|
Blednik
|
Wysłany: Czw Gru 06, 2018 22:44 Temat postu: |
|
|
Bardzo ważne są masaże skóry. Kup sobie balsam z avocado (dobrze dizala na skore) marki Hildegard Braukmann i regularnie nawet dwa razy dziennie masuj skórę. Te codzienne ruchy, masaże są bardzo ważne! |
|
Powrót do góry |
|
|
Tanka
|
Wysłany: Wto Lis 03, 2020 13:07 Temat postu: |
|
|
Niestety ciało po ciąży się zmienia i nie wygląda już tak jak przed. Nie ma co się jednak załamywać, bo przy odpowiedniej pielęgnacji można przywrócić ciału piękny wygląd. U mnie świetnie sprawdziły suę peelingi kawowe i kremy ujędrniające. Oczywiście do tego odpowiednia dieta i ćwiczenia i znów wyglądam jak przed ciążą. |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Wto Lis 03, 2020 13:07 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |