Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Agnieszka
|
Wysłany: Sob Sty 03, 2009 20:52 Temat postu: Czytanie |
|
|
Prawie od urodzenia czytamy naszej M. różne bajki i wierszyki dla dzieci.
W pierwszych miesiącach życia czytalismy tylko od czasu do czasu, potem M. zaczeła sama przynosic ksiazeczki, żeby jej czytać
A jak jest u Was? Czytacie? Włączacie płyty z bajkami? _________________ pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sob Sty 03, 2009 20:52 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
VooDoo

|
Wysłany: Sob Sty 03, 2009 22:26 Temat postu: |
|
|
Ja jeszcze Natali nie czytam. Za mała jest, nie rozumie i nie potrafi się skupić. Czasami pokazuję jej książeczki lub np. kolorowe czasopisma i próbuję opowiadać obrazki, ale widzę, że nie słucha. _________________ www.wellandmore.pl
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
[/url] |
|
Powrót do góry |
|
 |
Niferes
|
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 09:43 Temat postu: |
|
|
Mój synek podobnie od małego zapoznawany był z książeczkami. Zainteresowanie było różne, ale teraz nie wyobraża sobie dnia bez książeczki a i przed spaniem jest długie przeglądanie i czytanie bajek.
Potrafi też zaraz po przebudzeniu przynieść całą masę książeczek do sypialni żeby mu czytać.
Bardzo lubi też oglądać bajki w tv. Ogląda rano blok bajkowy (ok. 1h) i wieczorem wieczorynkę. W ciągu dnia raczej nie puszczamy bajek.
Bardzo lubi Domisie (również książkę), Kubusia Puchatka, Świnkę Pepkę, Myszkę Miki, a na płycie ma swojego ulubionego Olinka Okrąglinka (bajki bez przemocy). I bardzo lubi programy z dziećmi (jedynkowe przedszkole, kuchcikowo, budzik).
Ja staram się kupować książeczki "bez przemocy", ale ma takie, które dostał a zawierają przemoc, albo mają głupi tekst, wtedy unikam czytania tych bajek, a jak się uprze na tę książkę, to zmieniam jej treść na łagodniejszą wersję.
Niestety trzeba zwracać uwagę na zawartość książeczek z bajkami, nie wszystkie nadają się dla maluchów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
VooDoo

|
Wysłany: Sro Sty 07, 2009 21:35 Temat postu: |
|
|
Niferes napisał: | Mój synek podobnie od małego zapoznawany był z książeczkami. Zainteresowanie było różne, ale teraz nie wyobraża sobie dnia bez książeczki a i przed spaniem jest długie przeglądanie i czytanie bajek.
Potrafi też zaraz po przebudzeniu przynieść całą masę książeczek do sypialni żeby mu czytać.
Bardzo lubi też oglądać bajki w tv. Ogląda rano blok bajkowy (ok. 1h) i wieczorem wieczorynkę. W ciągu dnia raczej nie puszczamy bajek.
Bardzo lubi Domisie (również książkę), Kubusia Puchatka, Świnkę Pepkę, Myszkę Miki, a na płycie ma swojego ulubionego Olinka Okrąglinka (bajki bez przemocy). I bardzo lubi programy z dziećmi (jedynkowe przedszkole, kuchcikowo, budzik).
Ja staram się kupować książeczki "bez przemocy", ale ma takie, które dostał a zawierają przemoc, albo mają głupi tekst, wtedy unikam czytania tych bajek, a jak się uprze na tę książkę, to zmieniam jej treść na łagodniejszą wersję.
Niestety trzeba zwracać uwagę na zawartość książeczek z bajkami, nie wszystkie nadają się dla maluchów. |
To prawda. Tak samo jak nie wszystkie kreskówki. My na szczęście nie mamy kablówki (nie chciałam jej m.in. ze względu na małą), ale jak widziałam Cartoon Network u moich rodziców, to zastanawiać się zaczęłam, co to za chorzy ludzie wymyślają te "bajki". Po niektórych nawet ja miałabym koszmary . _________________ www.wellandmore.pl
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
[/url] |
|
Powrót do góry |
|
 |
misha3
|
Wysłany: Nie Paź 08, 2017 19:23 Temat postu: |
|
|
Czytałam, później też przynosiła córka książki by jej czytać, a teraz sama czyta. Dodatkowo pokazuje jej strony z programami edukacyjnymi np. http://aztekium.pl/ by czas przy komputerze był spędzony pozytecznie, a nie jak 90% dzisiejszej mlodziezy wylacznie na grach...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
piotr.lukacz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kazik3337878
|
Wysłany: Sro Gru 05, 2018 12:52 Temat postu: |
|
|
W tym wątku przeczytałem kilka bardzo dobrych wpisów. Jestem z nich bardzo zadowolony. _________________ ochrona Łódź |
|
Powrót do góry |
|
 |
aurelia24
|
|
Powrót do góry |
|
 |
hajduszoboszlo
|
Wysłany: Pią Cze 05, 2020 12:47 Temat postu: |
|
|
no nie koniecznie trzeba czytać! To rozwija nie tylko dzieci ale i dorosłych. Czytający dorośli władają lepszą polszczyzną i ładniej buduja zdania przy wypowiedzi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
|
Powrót do góry |
|
 |
warganfreman
|