Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
VooDoo

|
Wysłany: Czw Paź 30, 2008 20:37 Temat postu: Żłobki |
|
|
Wydaje mi się, że w Otwocku jest tylko jeden żłobek (z resztą blisko mnie). Ale może są jeszcze jakieś w okolicy?
Jak je oceniacie? Polecacie, odradzacie? I co trzeba zrobić, by dziecko się dostało?
Ja myślę o żłobku w ostateczności i to też jak już Natalka będzie mieć 2 lata.
Z chęcią dowiem się co nieco. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Paź 30, 2008 20:37 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka
|
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 20:42 Temat postu: |
|
|
Jedyny państwowy żłobek w Otwocku jest na ulicy Wroniej, ale dostanie w nim miejsca graniczy z cudem.
byłam tam kilka razy, jak próbowałam zapisać Młodą i ani razu nie udało mi sie obejrzeć sal dla dzieci, ani umówić się na jakiś termin, żeby je obejrzeć. Dziwne podejście, bo niby kto zostawia dziecko pod opieką w żłobku, którego nawet nie można wcześniej obejrzeć. Jak dla mnie dziwne podejście dyrekcji tej placówki.
Jest też prywatny żłobek na Wrońskiego |
|
Powrót do góry |
|
 |
VooDoo

|
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 21:03 Temat postu: |
|
|
No, to rzeczywiście dziwne - tak, jakby mieli co ukrywać... Hmmm... To jeszcze bardziej utwierdziło mnie w przekonaniu, żeby Natali do żłobka nie wysyłać. A z zewnątrz wygląda tak ładnie... _________________ www.wellandmore.pl
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
[/url] |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka
|
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 21:09 Temat postu: |
|
|
Z zewnątrz moze tak... Ale jakoś nie przekonuje mnie żłobek, w którym nie pokazuje sie sal dla dzieci zainteresowanym rodzicom, a na teren żłobka można wejsć bez zwrócenia czyjejkolwiek uwagi. Drzwi wg mnie powinny być zamykane, albo przynajmniej jakaś portiernia... _________________ pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
VooDoo

|
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 21:25 Temat postu: |
|
|
O Jessu, nie strasz. Od razu sobie wyobraziłam dziecko wymykające się cichcem ze żłobka.
Ten żłobek to chyba jakaś pomyłka w takim razie. Nie mogę pojąć - jak to nie dają obejrzeć go w środku? A ktoś w ogóle sprawuje nad tym ośrodkiem kontrolę? Bo coś mi tu śmierdzi.
A mój głupi mąż chciał Natalkę tam wysyłać...  _________________ www.wellandmore.pl
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
[/url] |
|
Powrót do góry |
|
 |
Niferes
|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 09:50 Temat postu: |
|
|
A ja mam jak najlepsze zdanie o Otwockim żłobku. Pani Kierownik jest bardzo sympatyczną i ciepłą osobą. Owszem była wcześniej Pielęgniarka (jak dla mnie trochę odpychająca-ale może to było moje nastawienie), ale już jest na emeryturze.
Mieliśmy 2 podejścia do złobka i od samego początku chciałam rozmawiać tylko z p. Kierownik (ciężko było ją zastać, ale zawsze się udawało).
Owszem jest tylko jeden żłobek na cały powiat, ale jak wystarczająco wcześnie złoży się dokumenty, nie powinno być problemów.
W pierwszej kolejności dostają się dzieci z Otwocka, dopiero potem z okolic. Ale decyduje data wpływu wniosku, bo jak się złozy po terminie, to czy się jest z Otwocka, czy nie, już takiego znaczenia nie ma (my mieszkaliśmy w Józefowie jak staraliśmy się o żłobek, a że nam bardzo zależało, to wniosek składaliśmy w terminie i dowiadywaliśmy się o przyjęciu). Mój synek dostał się 2 razy (niepewność była, ale wszystko się udało).
Sale w żłobku bardzo fajne (duże i widne), a mam porównanie z prywatnym, gdzie były małe i ciemne pokoiki. Dużo zabawek. Panie też bardzo ciepłe. Mój synek był w 2 grupach i w obu były "fajne ciocie". To w żłobku nauczył się nowe piosenki, które ja teraz mu utrwalam. Był też na zabawie mikołajkowej w zeszłym roku. Uwielbiał ciocię Asię.
Fakt, nie ma portiera, ale ja jeszcze nie widziałam, żeby któreś dziecko wyszło z sali i błąkało się bez opieki, a jak są na placu zabaw, to furtka jest blokowana. Pań do opieki jest kilka i wierzcie mi są w stanie opanować całą gromadkę.
Odbierałam dziecko o różnych porach i nie zauważyłam niepokojących objawów, często 1,5 l. maluchy siedziały razem na dywaniku i słuchały co opowiada "ciocia" (choć w domu nie usiedzą minuty spokojnie).
Gdybym mogła, prowadzałabym go nadal, niestety w obu wypadkach zrezygnowaliśmy ze względu na ciągłe choroby  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka
|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 11:21 Temat postu: |
|
|
Niferes napisał: | A ja mam jak najlepsze zdanie o Otwockim żłobku. [...]
Gdybym mogła, prowadzałabym go nadal, niestety w obu wypadkach zrezygnowaliśmy ze względu na ciągłe choroby  |
Niferes, bardzo dobrze że się odezwałaś w tym watku, bo moje dziecko tam nie chodziło, więc w sumie mogę komentowac tylko sam sposób przyjmowania dokumentów.
Co do chorób- to witam w klubie  _________________ pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aneta
|
Wysłany: Wto Gru 23, 2008 07:33 Temat postu: |
|
|
Mam pytanko,ile kosztuje żłobek na wroniej? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Niferes
|
Wysłany: Sro Gru 24, 2008 00:14 Temat postu: |
|
|
Koszt żłobka w Otwocku to 160 zł (opłata stała) + 5 zł/dzień za wyżywienie. Do tego dochodzi jeszcze ubezpieczenie ok. 35 zł jednorazowo na rok. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bajkowa_Kraina_Maluszka
|
Wysłany: Pią Sty 02, 2009 22:34 Temat postu: Prywatna dzienna opieka nad dziemi |
|
|
Witam
Od Listopada jestem włascicielka prywatnego "klubu maluszka" w Otwocku - opieka nad dziecmi w wieku od 3 miesiecy do 3 lat
Wiecej informacji na stronie www.maluszek-otwock.pl
Pozdrawiam i dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
 |
dilbi

|
Wysłany: Wto Paź 19, 2010 16:42 Temat postu: |
|
|
Właśnie - czy któraś z Was słyszała jakiekolwiek opinie o żłobku na Wroniej? Takie bardziej aktualne niż z 2008 roku?
( bo ja z 3 różnych źródeł mam, że jest naprawdę bardzo ok, ale jak to bywa, oczywiście boję się o dziecko bardzo )  _________________ Maleńka |
|
Powrót do góry |
|
 |
dorcik81
Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1757 Skąd: Otwock kiedyś centrum obecnie kresy
|
Wysłany: Wto Paź 19, 2010 18:38 Temat postu: |
|
|
napisz PW do Kasztanki,jej córcia tam chodzi i są brdzo zadowolone  _________________ szczęśliwa żona i mama
przepraszam za literówki:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
dilbi

|
Wysłany: Wto Paź 19, 2010 19:56 Temat postu: |
|
|
dorcik81 napisał: | napisz PW do Kasztanki,jej córcia tam chodzi i są brdzo zadowolone  |
Dziękuję bardzo Może mnie to chociaż trochę uspokoi, bo to już za dwa tygodnie  _________________ Maleńka |
|
Powrót do góry |
|
 |
szarlottka

Dołączył: 10 Sty 2009 Posty: 1726 Skąd: Otwock /Wólka Mlądzka
|
Wysłany: Sro Paź 20, 2010 06:29 Temat postu: |
|
|
Ale kasztankowe maleństwo chodzi do bajkowej krainy maluszka Moja koleżanka swoje dziecie do żłobka posłała jak miało ok.4-5 mies. i mówi, że zależy jaka grupa. Tzn. grupa najmłodsza ok, inna grupa troche mniej itp.
Będzie dobrze  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
dilbi

|
Wysłany: Sro Paź 20, 2010 07:52 Temat postu: |
|
|
szarlottka napisał: | Ale kasztankowe maleństwo chodzi do bajkowej krainy maluszka Moja koleżanka swoje dziecie do żłobka posłała jak miało ok.4-5 mies. i mówi, że zależy jaka grupa. Tzn. grupa najmłodsza ok, inna grupa troche mniej itp.
Będzie dobrze  |
No właśnie Karola też na początku była tam zapisana, ale skoro dostała się do tego na Wroniej, to z tego zrezygnowałam. Bo po pierwsze jednak koszty, a po drugie - właśnie te pozytywne opinie na temat tego na Wroniej - naprawdę mam nadzieje, że będzie dobrze i że za chwilę nie będę musiała szukać czegoś innego.. ech.. _________________ Maleńka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sro Paź 20, 2010 07:52 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |