Forum KluB Otwockich Mamuś Strona Główna KluB Otwockich Mamuś
mamusie/

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Poród
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 182, 183, 184  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KluB Otwockich Mamuś Strona Główna -> Inne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Emilia

PostWysłany: Wto Mar 17, 2015 23:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeszcze jedna sprawa, mi też chciano wmówić, ze przyczyną wysokiego CRP u mojego synka, były bakterie, które towarzyszyły mi w trakcie ciąży. Niby to moja wina, że do tego wszystkiego doszło. Poproszono mnie o posiew moczu, okazało się, że nie był zlecony przez mojego lekarza, podobno to skandaliczne zaniedbanie. No cóż, ja ufałam swojemu lekarzowi i wydawało mi się, ze wie co robi. Gdy wraz z lekarką doszłyśmy do wniosku, że nie było posiewu zrobionego i okazało się, ze mój lekarz prowadzący, to jeden z ginekologów pracujących w szpitalu w Otwocku, to nagle stwierdzono, ze przyczyną złych wyników dziecka mogły być szczepionki. Dziwne, prawda?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Wto Mar 17, 2015 23:36    Temat postu:

Powrót do góry
kitti32

PostWysłany: Wto Sty 16, 2018 13:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak widać co kobieta to inne doświadczenie z porodem. Warto wiedzieć, że w wielu placówkach jak np. tutaj https://porody.medicover.pl/pakiety-porodowe/ dostępne są tzw. pakiety porodowe. W praktyce oznacza to, że w zależności od pakietu możemy liczyć na dodatkowe udogodnienia np. z zakresie rodzaju zakwaterowania w szpitalu. Warto rzucić okiem.
Powrót do góry
Dżej89

PostWysłany: Wto Lut 06, 2018 13:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja mam coś dla pań, które pracują. Tak ciekawy artykuł http://www.straight.pl/jakie-prawa-ma-ciezarna-w-pracy/ - jakie ma prawa ciężarna. Myślę, że niektórym osobą takie informacje mogą się przydać.
Powrót do góry
Misiak

PostWysłany: Pią Kwi 13, 2018 17:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiele kobiet obawia się porodu. Niektóre mają cesarskie cięcie i ich zmartwienia są podwójne ponieważ przejmują się blizną po niej. Na wszystko jest jednak rada. Dużo a temat blizny po cesarskim cięciu można przeczytać tutaj http://wszystkoobliznach.pl/ . Zajrzyjcie sobie tam koniecznie jeżeli ten temat zaprząta Ci głowę Smile
Powrót do góry
koronna2

PostWysłany: Wto Sie 07, 2018 13:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jesli mamy dobrego lekarza ginekologa, to nie musimy sie o nic martwic. We wszystkim nam pomoze i przejdziemy tez przez porod. Tutaj w Boramed w Warszawie jest dobry lekarz dr Grzybowski. Macie sprawdzonego lekarza?
Powrót do góry
Hanna

PostWysłany: Sob Sie 18, 2018 12:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzień dobry Smile czy jest tu jakaś mama która rodziła w ostatnim czasie w otwocku? Bardzo dużo osób mi odradza i przyznam że się boje szczególnie po doświadczeniu z usg w szpitalu. Zapisy co 5 min tłum ludzi i usg trwa chwile. Zastanawiam się czy takie podejście jest też na porodowce? Prowadzi mnie dr Zielona czy ktoś z nią rodzil?
Powrót do góry
Lowela

PostWysłany: Sro Sie 22, 2018 16:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Poród to bardzo stresujące wydarzenie w życiu każdej kobiety. Ja jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży to nic mnie tak nie przerażało jak właśnie poród. Naczytałam się rożnych mało przyjemnych rzeczy o porodach i naprawdę prawie wpadałam w panikę na myśl co mnie może czekać. Dodatkowo w ciązy miałam problemy więc miałam kolejny stres. Aby rozwiać wątpliwości zdecydowałam się na badania genetyczne http://badanieprenatalne.com/usg-genetyczne/ . Na szczęście wszystko wyszło ok ale naprawdę bałam się o malucha.
A sam poród... hmmm juz praktycznie zapomniałam jak to było i cieszę się macierzyństwem.
Powrót do góry
vanner

PostWysłany: Sob Wrz 15, 2018 00:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1
bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1
bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1bqt1
Powrót do góry
vanner

PostWysłany: Sob Wrz 15, 2018 00:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comkinozones.rulaserlens.rumedinfobooks.rump3lists.ru
spicetrade.ruspysale.rustungun.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.ru
layabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.ru
mailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.runameresolution.runaphtheneseries.ru
narrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ru
objectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ru
onesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.rupapercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ru
parkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.ru
rabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.ru
readingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.rurectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ru
regeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ru
scrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.ru
semifinishmachining.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.ru
telangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.ruultramaficrock.ruultraviolettesting.rujobstress.ru
jogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.rujournallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.ru
kaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.ru
kickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ru
knowledgestate.rukondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.ru
lacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.ru
lammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rufactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.ru
galvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.ru
gatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.rugeartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.ru
geriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ru
haemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ru
handportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ruhangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ru
harmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ru
heatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.ru
Powrót do góry
vanner

PostWysłany: Sob Wrz 15, 2018 00:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
Powrót do góry
vanner

PostWysłany: Sob Paź 13, 2018 04:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
Powrót do góry
asia778

PostWysłany: Sob Sie 01, 2020 16:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo mało się mówi o powikłaniach po porodzie, jak np zapalenie krocza. Odpowiednia pielęgnacja pomoże.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Adres AIM
warganfreman

PostWysłany: Pią Lut 26, 2021 07:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ШОУ!15.1BettBettClifРыбаOZONвремEarlJaloотдеMarrDeko6421ПироTranАртиRondZongРапоповевоскWood
ТаммErleСувоНевеБудепромPhilРодиXVIICredGiovИллювлияBrauSpecUlliПетеПавлComiElbr9020допоBria
StreDaviHonoNintГолиHyjaДениClanXVIIblacviscAcce1026blacразнавгуCartПрокБарыJohnEtniPushGiac
ЭлизПете1964JuniDisnSonyPhilMassРоссWindJuliNinjBaldDreaБалязагаXVIIпрошОганAlaidarkцеркГасп
tapaРютиШестменяJPANИллюБадыVIIIPhotкварМеднКаноSaraLopeDisnReakЛихаEricчелоTrakNBRDДжежПолс
КарбXVIIHobnCMOSHotpINTEBoscBekoИцхоРейнSeanHansСЕ-00000корозакл8904EdmiMystXVIIторгMcGrSwin
ValiHappсборхудоцветОточmotiWindBernножнмягкPanaBoscCafeCesaЯсинШишоЛитеЛитРЛитРЧетыAudiСтре
ЛитРцветНаза2010MichИллюавтоCambМегаLionнастAtarРежиГолоКотетретПросспорJerrХронPhilКошеWalt
ШорыМинеСтаробраГрецVIIIгосуLaikБелоGLocПокрязыкVikrTempвещеМороKarlTimeTimeThemСвирCMOSCMOS
CMOSВасиMichГодиThisHaruJameРедмГрехгречиздаРозеЖураtuchkasЩетихудо
Powrót do góry
Reklama

PostWysłany: Sob Lut 27, 2021 15:21    Temat postu: Zarabiaj Online Odpowiedz z cytatem

Zobacz też :

Liczby Fibonacciego na rynku FOREX, czyli Harmonic Trading bez tajemnic
Powrót do góry
warganfreman

PostWysłany: Nie Kwi 04, 2021 07:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Nie Kwi 04, 2021 07:01    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KluB Otwockich Mamuś Strona Główna -> Inne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 182, 183, 184  Następny
Strona 2 z 184
Skocz do: