Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
marta-la

Dołączył: 20 Cze 2009 Posty: 891 Skąd: obecnie Otwock z zamiarami na Olkusz
|
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 11:05 Temat postu: poranna kawa ? |
|
|
Bardzo mało osób tu zagląda i pomyślałam że może zapachem kawki się skuszą? To zwyczaj który u mnie na forum babeczki wymyśliły i codziennie rano wszyscy wpadają na kawę i ploty.
Więc właśnie zaparzam
I miłego dnia życzę pomimo tej szarości za oknem |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 11:05 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Ulcia
|
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 14:49 Temat postu: |
|
|
Czesc Marta,to bardzo dobry pomysl z ta kawka,pewnie kazda z nas popija sobie z rana mala czarna coby wytrzymac chociaz do poludnia. Ja pijam tylko kawe inke(po normalnej mi serce wariuje,wole nie ryzykowac),ale chetnie sie przylacze do tych "plotow przy kawce".Jak u ciebie na forum podzialalo,to moze u nas tez sie ruszy.To co,zaczynamy od jutra?  _________________ Usmiechnij sie,jutro bedzie lepiej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
marta-la

|
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 15:30 Temat postu: |
|
|
Ulcia napisał: | Czesc Marta,to bardzo dobry pomysl z ta kawka,pewnie kazda z nas popija sobie z rana mala czarna coby wytrzymac chociaz do poludnia. Ja pijam tylko kawe inke(po normalnej mi serce wariuje,wole nie ryzykowac),ale chetnie sie przylacze do tych "plotow przy kawce".Jak u ciebie na forum podzialalo,to moze u nas tez sie ruszy.To co,zaczynamy od jutra?  |
No chociaż jedna wpadła na kawusię
To dla Ciebie specjalnie
Mnie też serce świruje, nawet w czerwcu miałam epizod z wielogodzinnym migotaniem przedsionków na pogotowiu (kurde dr house by się przydał)Na jakiś czas dałam sobie spokój ale słabiutka latte robiona przez mojego męża Mniam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika
|
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 15:41 Temat postu: |
|
|
ja tez pije inke z mlekiem. Pyszna jest  _________________
mama Amelki |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ulcia
|
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 17:14 Temat postu: |
|
|
Dziekuje ci kochana,takie szklaneczki to mi sie od dawna marza do kawki,a jaka zawartosc pyszna.Dzieki wielkie.A przy okazji,zdrowka ci zycze.Co to sie wydarzylo,ze ci sie serducho tak zbuntowalo?Chyba nie po kawie?  _________________ Usmiechnij sie,jutro bedzie lepiej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ulcia
|
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 17:33 Temat postu: |
|
|
A tak w ogole to chcialam troche ponarzekac,mam nadzieje,ze nie bedziecie mi mialy tego za zle.Jeszcze sie dobrze zima nie zaczela,a ja juz sie martwie co bede z tymi moimi dziewczynami cale dlugie wieczory robic? Patryska juz mi marudzi,ze chce isc na dwor(a tu ciemnica za oknem),a Magda marudzi,ze jej sie nudzi niesamowicie bo nie ma kogo zaprosic,no bo wszyscy dokola chorzy.No i co?Upieklam dzis z nerwacji babke czekoladowa,wlasnie sie studzi w kuchni.Do tej kawki to w sam raz.Chyba bede co pare dni jakies pyszne rzeczy wymyslac.Chociaz dziewczyny maja frajde.Ja troche mniejsza bo potem trzeba ten balagan w kuchni godzinke sprzatac,ale to nic.Chociaz czas szybko leci.Obawiam sie tylko czy sie zmieszcze w ktoras spodnice na wigilie,jak przyjdzie zalozyc.  _________________ Usmiechnij sie,jutro bedzie lepiej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mirabelka10

|
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 20:41 Temat postu: |
|
|
właśnie chciałam napisać,że upiekłam pyszny sernik do tej kawki,ale Urszulka mnie uprzedziła
ale muszę się pochwalić,sernik wyszedł bardzo puszysty i mięciutki
Obiadek też niczego sobie-smakowita tarta ze świerzym szpinakiem,sosem serowo czosnkowym,pieczarkami...mniam! _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika
|
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 21:44 Temat postu: |
|
|
a ja wczoraj upiekłam murzynka w polewie czekoladowej.Pycha  _________________
mama Amelki |
|
Powrót do góry |
|
 |
monika100
|
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 09:10 Temat postu: |
|
|
Dzisiejszy dzień też rozpoczęty kawusią z mleczkiem, a i ja piekłam przedwczoraj pyszne ciasteczka z jabłuszkiem, ale moi mężczyźni już je zjedli z apetytem  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
marta-la

|
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 10:36 Temat postu: |
|
|
Witajcie z rana na wspólnej kawusi
No to ja tylko wirtualnie mogę serniczek postawić
I kawkę
Ale Wam zazdroszczę takich umiejętności. Ja lewa do pieczenia jestem. Zakalce robię z tego nawet z czego podobno nie da się zrobić zakalca
Ale mąż nauczył się piec i nadrabia w rodzinie
A moje serducho tak sobie robi takie myki chociaż zdrowe po wszystkich badaniach jest. Prawdopodobnie na tle nerwowym Ale łykam prochy i żyję  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ania&zosia
|
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 10:45 Temat postu: |
|
|
mirabelka10 napisał: | właśnie chciałam napisać,że upiekłam pyszny sernik do tej kawki,ale Urszulka mnie uprzedziła
ale muszę się pochwalić,sernik wyszedł bardzo puszysty i mięciutki
Obiadek też niczego sobie-smakowita tarta ze świerzym szpinakiem,sosem serowo czosnkowym,pieczarkami...mniam! |
czy ja moge prosić o przepis na ta tarte? _________________
między krzesłem a podłogą wszystko po staremu... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika
|
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 12:12 Temat postu: |
|
|
a my dzis w warszawie, najpierw na szczepieniu a teraz u mojej mamy siedziemy. _________________
mama Amelki |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ulcia
|
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 12:14 Temat postu: |
|
|
O matko,jak ten serniczek apetycznie wyglada,polowe bym zjadla za jednym podejsciem. Kawki takiej tez bym nie odmowila oczywiscie.Ale niestety,maz moj kochany nie chce mi kupic expresu do kawy bo sie boi o moje cisnienie.Niedlugo imieninki mam,moze sie uda.  _________________ Usmiechnij sie,jutro bedzie lepiej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika
|
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 12:20 Temat postu: |
|
|
ja w przyszłym tyg cos może upiekę na nasze spotkanie ale jeszcze nie wiem co.  _________________
mama Amelki |
|
Powrót do góry |
|
 |
marta-la

|
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 12:41 Temat postu: |
|
|
Ulcia napisał: | O matko,jak ten serniczek apetycznie wyglada,polowe bym zjadla za jednym podejsciem. Kawki takiej tez bym nie odmowila oczywiscie.Ale niestety,maz moj kochany nie chce mi kupic expresu do kawy bo sie boi o moje cisnienie.Niedlugo imieninki mam,moze sie uda.  |
Eeee nawet słabiutkiej Ci nie pozwoli? Ja się zdziwiłam jak wiele lat temu moja babcia leżała w szpitalu w Belgii i tam pacjentom zamiast kawy roznosili prawdziwą słabą kawę Ja codziennie piję kawkę jaką mój mąz robi i to jest troszkę espresso w kubku a reszta to ubite mleko. I jest pycha i słabe i kawowe  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 12:41 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |