|
KluB Otwockich Mamuś
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ulcia
|
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 17:25 Temat postu: |
|
|
Ojoj,Marta to super masz tego meza ,codziennie ci kawke zaparza,ja tez tak chce.Domyslam sie,ze expres macie.A powiedz mi kochana,czy expresy do kawy to maja taka opcje,ze cappucino mozna sobie zrobic bo ja sie ni w zab nie znam?A cappucino lubie. _________________ Usmiechnij sie,jutro bedzie lepiej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 17:25 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
marta-la

Dołączył: 20 Cze 2009 Posty: 891 Skąd: obecnie Otwock z zamiarami na Olkusz
|
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 20:14 Temat postu: |
|
|
marta-la napisał: | Ulcia napisał: | O matko,jak ten serniczek apetycznie wyglada,polowe bym zjadla za jednym podejsciem. Kawki takiej tez bym nie odmowila oczywiscie.Ale niestety,maz moj kochany nie chce mi kupic expresu do kawy bo sie boi o moje cisnienie.Niedlugo imieninki mam,moze sie uda.  |
Eeee nawet słabiutkiej Ci nie pozwoli? Ja się zdziwiłam jak wiele lat temu moja babcia leżała w szpitalu w Belgii i tam pacjentom zamiast kawy roznosili prawdziwą słabą kawę Ja codziennie piję kawkę jaką mój mąz robi i to jest troszkę espresso w kubku a reszta to ubite mleko. I jest pycha i słabe i kawowe  |
Teraz mam dobrze bo mąż siedzi ponad tydzień na zwolnieniu więc raczymy się kawusią. Takie cuś serwuje to naprawdę ma w sobie odrobinę kawy
Z tym codziennie to przesadziłam ale jak pracuje to często wieczorkiem też pijemy. A z ekspresem było tak że mąz uparł się na ciśnieniowy. Bardzo nam się spodobał ten nescafe który reklamują. Cena przystępna ale okazało się że kawę robi się tam ze specjalnych kapsułek i niestety koszt wychodzi jakiś kosmiczny bo za kawę ze śmietanką wyszło ponad 2zł. I małż mój zaszył się na różnych forach kawowych i wybrał ekspres który miał przystępną cenę(ciśnieniowe są bardzo drogie a ten miał super recenzje i kosztował ok 400zł, tyle że nie jest za piękny), kawę robi się ze zwykłej kawy, no i warunkiem było to aby można było robić capuchino lub latte bo ja samego espresso nie lubię i myślę padłabym po takiej siekierze w 2min.
No i to jest ten. Ten dzyndzel po prawej to przystawka do ubijania mleka. wadą jest to że trzeba wykonać mnóstwo czynności aby zrobić kawę (Dorota była świadkiem że kawę robiłam z instrukcją w łapie ) i ja osobiście nie mam cierpliwości do robienia tego i wyręczam się mężem
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
VooDoo

|
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 20:56 Temat postu: |
|
|
A ja nie piję kawy, bo nie lubię. I nie piekę, bo szkoda mi czasu, a poza tym mam beznadziejny piekranik, który wszystko psuje (wcześniej mi ciasta wychodziły, a z tym ni cholery). Chyba tu nie pasuję .
Ale sezon jesienno-zimowy mnie też już zdążył dobić , chociaż - odpukać - moje dziecko nadal zdrowe... _________________ www.wellandmore.pl
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
[/url] |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ulcia
|
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 21:25 Temat postu: |
|
|
Dorcia,odezwalas sie wreszcie,a juz myslalam,ze gdzies przepadlas. Jak to nie pasujesz,bedziesz probowac tych wszystkich naszych wypiekow jesienno-zimowych,pod warunkiem,ze bedziesz tylko chwalic,haha. Ciesze sie,ze Natka zdrowa,miejmy nadzieje,ze nie "zaliczy" zadnego z tych fajnych chorobsk czyhajacych dokola.Moja Tryska lezala jak niezywa prawie dwa dni z goraczka,a potem jej gardlo zaatakowalo i katar sie pojawil.Niefajnie bylo.Ale wyszla juz z tego i teraz Magda zaczyna,kicha dzis na potege.Tak ze jednym slowem-JESIEN PRZYSZLA.Caluski. _________________ Usmiechnij sie,jutro bedzie lepiej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mirabelka10

|
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 17:35 Temat postu: |
|
|
czy ja moge prosić o przepis na ta tarte?[/quote]
Pewnie,że możesz!!!sama go wymyśliłam,bo ciasta też nie za bardzo mi wychodzą,jedynie sernik co się piecze.
Wyśle na priv,albo zamieszczę na innym wątku. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
marta-la

Dołączył: 20 Cze 2009 Posty: 891 Skąd: obecnie Otwock z zamiarami na Olkusz
|
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 19:41 Temat postu: |
|
|
mirabelka10 napisał: | czy ja moge prosić o przepis na ta tarte? |
Pewnie,że możesz!!!sama go wymyśliłam,bo ciasta też nie za bardzo mi wychodzą,jedynie sernik co się piecze.
Wyśle na priv,albo zamieszczę na innym wątku.[/quote]
Zróbcie wątek z przepisami proszę |
|
Powrót do góry |
|
 |
mirabelka10

|
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 19:50 Temat postu: |
|
|
ania&zosia napisał: | mirabelka10 napisał: | właśnie chciałam napisać,że upiekłam pyszny sernik do tej kawki,ale Urszulka mnie uprzedziła
ale muszę się pochwalić,sernik wyszedł bardzo puszysty i mięciutki
Obiadek też niczego sobie-smakowita tarta ze świerzym szpinakiem,sosem serowo czosnkowym,pieczarkami...mniam! |
czy ja moge prosić o przepis na ta tarte? |
Przepis zamieściłam w gotowaniu.
Polecam-Smacznego!!! _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ulcia
|
Wysłany: Pon Paź 19, 2009 10:02 Temat postu: |
|
|
Czesc dziewczynki,,co tu tak cicho?Ktora kawke poprosi,i jaka? Ja poprosze kawe inke z mlekiem ryzowym,miodkiem lipowym i imbirem.Pycha.Moze byc jeszcze szczypta cynamonu na poprawe nastroju.Na mnie to dziala.A wy jak sobie humor i nastroj poprawiacie,jak pazdziernik za oknem i taka nijaka pogoda?Slyszalyscie,ze wiosna ma wrocic na reszte miesiaca?A i listopad pani mowila,ze ma niebrzydki byc,przynajmniej pierwsza polowa,extra,super. Od razu sie humor poprawia po takich wiadomosciach. _________________ Usmiechnij sie,jutro bedzie lepiej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
VooDoo

|
Wysłany: Pon Paź 19, 2009 10:22 Temat postu: |
|
|
Ja się ostatnio nie odzywałam, bo z netem miałam pod górkę. Najpierw router nam się popsuł i nie miałam netu przez 2 tyg., a potem przez 3 dni prądu nie miałam, więc netu też (włączyli w pt. popołudniu). A weekend spędziłam w Łowiczu, więc też poza zasięgiem .
Z chęcią popróbuję tych pyszności, najwyżej się roztyję w sezonie jesienno-zimowym . A na zimowy zły nastrój najlepsza jest (dla mnie) tabliczka czekolady, coś pysznego z cynamonem i bitą śmietaną albo grzane winko z przyprawami korzennymi ^^. _________________ www.wellandmore.pl
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
[/url] |
|
Powrót do góry |
|
 |
szarlottka

Dołączył: 10 Sty 2009 Posty: 1726 Skąd: Otwock /Wólka Mlądzka
|
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 20:04 Temat postu: |
|
|
Mnie humor poprawia zawsze dobra książka w duecie z pyszną herbatką owocową A jak do tego leżę pod kocykiem... Ach rozmarzyłam się
A z tą pogodą to byłoby cuuudo. Spacery mi się marzą  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mirabelka10

|
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 20:56 Temat postu: |
|
|
Ula przeważnie pogodę dobrą zapowiada więc miejmy nadzieję,że tym razem również się nie omyli.
A tak by trochę się pochwalić,to mój mąż nawet śniadania mi robi...
kawke najlepszą z mleczkiem kukurydzianym,wręcz idealnie posłodzoną  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
szarlottka

Dołączył: 10 Sty 2009 Posty: 1726 Skąd: Otwock /Wólka Mlądzka
|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 11:30 Temat postu: |
|
|
mirabelka10 napisał: | Ula przeważnie pogodę dobrą zapowiada więc miejmy nadzieję,że tym razem również się nie omyli.
A tak by trochę się pochwalić,to mój mąż nawet śniadania mi robi...
kawke najlepszą z mleczkiem kukurydzianym,wręcz idealnie posłodzoną  |
To Ulcia z fusów wróży czy jak?? Ale trzymam kciuki za przewidywania pogodowe
Toś kobieto dobrze męża wychowała Ja na śniadanko mogę liczyć tylko w weekend  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
dorcik81
Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1757 Skąd: Otwock kiedyś centrum obecnie kresy
|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 17:20 Temat postu: |
|
|
Martuś super wątek szkoda,ze dopiero dziś się o nim dowiedziałam...
ale za to przy pysznej kawusi  _________________ szczęśliwa żona i mama
przepraszam za literówki:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
mirabelka10

|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 20:45 Temat postu: |
|
|
ja boję się net uruchamiać w dzień,bo została bym już tak do wieczora... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
dorcik81
Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1757 Skąd: Otwock kiedyś centrum obecnie kresy
|
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 07:56 Temat postu: |
|
|
no to dzień dobry
dzień dobry pachnace kawą z cynamonem,imbirem, goździkami, miodem i odrobiną czekolady
kto wypije ze mną filiżankę  _________________ szczęśliwa żona i mama
przepraszam za literówki:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 07:56 Temat postu: |
|
|
|