Forum KluB Otwockich Mamuś Strona Główna KluB Otwockich Mamuś
mamusie/

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Budowa domu
Idź do strony 1, 2, 3 ... 23, 24, 25  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KluB Otwockich Mamuś Strona Główna -> Mamy po godzinach
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dolora

PostWysłany: Sob Gru 30, 2017 23:33    Temat postu: Budowa domu Odpowiedz z cytatem

Mam takie pytanie, mianowicie kupiliśmy z mężem już większość materiałów do budowy domu, jest też ława kominiarska tego koloru, jak i reszta dachu:
https://www.castorama.pl/produkty/budowa/dach-i-rynny/pokrycia-dachowe/akcesoria-do-pokryc-dachowych/lawy-kominiarskie/lawa-kominiarska-50-cm.html . Powiedzcie mi jaki kolor elewacji by najlepiej pasował?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Sob Gru 30, 2017 23:33    Temat postu:

Powrót do góry
Kaczorek321

PostWysłany: Nie Gru 31, 2017 10:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem czarny
Dżej89

PostWysłany: Sro Sty 03, 2018 19:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak już planujecie się budować to warto tez pomyśleć o projekcie swojego ogrodu. Najlepiej zlecić to odpowiednim fachowcom zamiast tracić czas na szukania inspiracji w internecie. Moja znajoma korzystała z pomocy tej firmy http://trawarica.pl i bardzo sobie ich chwaliła. Ma teraz naprawdę niepowtarzalny i nowoczesny ogród. Jak byłam u niej to doznałam pozytywnego szoku.
Powrót do góry
terenia

PostWysłany: Pon Sty 22, 2018 14:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My na wiosnę kończymy budowę naszego wymarzonego domu ale czeka nas jeszcze położenie systemów odwadniających, bo mamy teren nizinny, i niestety woda stoi na podwórku, a boimy się że przy większych opadach woda może dostać się do piwnicy, garażu. Koleżanka poleciła mi firmę https://hauraton.com/pl/ i zastanawiamy się czy zlecić im odwadnianie terenu. Ktoś zna tą firmę ?
Powrót do góry
henia

PostWysłany: Pon Lut 26, 2018 14:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A może zdecyduj się na tynk akrylowy - docieplajdom.pl. Jest szeroka gama kolorów do wybrania i wcale nie musisz decydować się na jednolity kolor. Dzięki temu o wiele łatwiej będzie Tobie dobrać kolor elewacji no innych elementów.
Powrót do góry
loreko

PostWysłany: Czw Mar 08, 2018 21:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Budując dom nie można zapomnieć o planowaniu przyszłych kosztów ogrzewania, a jeśli chcemy je ograniczyć to polecam artykuł http://www.jaw.pl/2017/05/ceny-wegla-kiedy-kupowac-opal/ bo nawet jeśli tego nie planujemy to ogrzewane będzie największym kosztem w naszym domu
Powrót do góry
NiePlaczEfka

PostWysłany: Nie Mar 11, 2018 18:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co jest niezbędne w wyposażeniu, jeśli chodzi o różne narzędzia i tym podobne, kiedy się buduje własny dom? Mój mąż właśnie zaplanował zakup piły spalinowej twierdząc, że to produkt pierwszej potrzeby. Rzeczywiście tak jest, że piła jest potrzebna, gdy ma się swój dom? Ja wolałabym wydać te pieniądze na coś innego.
Powrót do góry
Cebidaa

PostWysłany: Sro Mar 14, 2018 11:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

może szary?
Powrót do góry
Mamuśka

PostWysłany: Czw Mar 15, 2018 19:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Budowa domu to długa i kosztowna inwestycja. Ja jestem na etapie pakowania swoich rzeczy, aby w przyszłym tygodniu móc je zawieźć do nowego domu. Kartony do pakowania mają mi w tym pomóc. Planuję kupić w kartoniarni ponieważ mają spory wybór rozmiarów a także możliwość zamówienia na wymiar. Ceny są dobre w porównaniu z innymi ofertami, a dodatkowym plusem jest darmowa dostawa. A co wy o tym myślicie ?
Powrót do góry
tomek42

PostWysłany: Sro Mar 21, 2018 22:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Budowę domu zaczynasz od posiadania odpowiedniego projektu. To według niego planujesz zakup działki, materiałów itd. Jeśli dopiero jesteś na tym etapie, to możesz skorzystać z gotowych rozwiązań https://www.dominanta.pl/projekty-domow/Maja-II
Powrót do góry
Mateo 77

PostWysłany: Wto Mar 27, 2018 12:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Akurat budowa domu to przedsięwzięcie tak poważne, że warto podejść do niego odpowiedzialnie. Podstawą są takie rzeczy jak chociażby szalunki ścienne. Jeśli przygotowujecie się do rozpoczęcia stawiania murów, to zajrzyjcie do http://www.szalunkiweb.pl/szalunki-scienne.html i już teraz zobaczcie, z czym się to wiąże.
Powrót do góry
Agatona

PostWysłany: Sob Mar 31, 2018 17:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jakie macie ogrzewanie i piec? Pewnie gazowe, bo takie najpopularniejsze jest. My rozważamy zakup pieca kondensacyjnego, bo chyba takie są teraz najlepsze z dostępnych na rynku.
Powrót do góry
Misiak

PostWysłany: Wto Kwi 03, 2018 21:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja bym się nie zdecydowała na budowę domu bo za dużo z tym roboty. Teraz planuję zakup nieruchomości, ale zrobię to chyba z pomocą nieruchomości123 opinie tylko muszę poczytać i będę decydować co i jak. Myślę, że dla mnie jest to najbardziej korzystne rozwiązanie Smile
Powrót do góry
Otta

PostWysłany: Sro Kwi 04, 2018 09:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podczas budowy domu trzeba pomyśleć o naprawdę wielu aspektach. Ja mam pytanie odnośnie kanalizacji, a dokładniej szamba. Gdzie najlepiej zamówić zbiorniki? Ofert w internecie jest naprawdę bardzo dużo, aż ciężko się połapać. Póki co najkorzystniejsza oferta wydawała mi się na stronie tanieszambabetonowe.com.pl, ponieważ oprócz niskich cen producent zapewnia też komplet potrzebnych dokumentów oraz daje na zbiorniki aż 6 lat gwarancji... A Wy gdzie zamawialiście Wasze szamba?
Powrót do góry
kala90

PostWysłany: Sro Kwi 04, 2018 09:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dom to jedno, a ogród to druga sprawa. Jeśli chcecie mieć zadbany ogród przez cały rok to pomyślcie o zakupie agrowłóknin. Na stronie https://sklep.geocover.pl/ znajdziecie bardzo duży wybór. Warto poczytać o tym rozwiązaniu.
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Sro Kwi 04, 2018 09:53    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KluB Otwockich Mamuś Strona Główna -> Mamy po godzinach Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 23, 24, 25  Następny
Strona 1 z 25
Skocz do: