Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mirabelka10

|
Wysłany: Sro Lis 04, 2009 22:10 Temat postu: Dwójka w domu! |
|
|
Jak wiadomo mam dwójkę dzieci małej różnicy wieku,co może być w pewnych momentach wyczerpujące.
Jak pogodzić zabawę i wychowanie obydwojga???
Może wy mi powiecie jak sobie radzicie? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sro Lis 04, 2009 22:10 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika
|
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 07:57 Temat postu: |
|
|
ja mam tylko jedno ale w planach jest juz drugie chce zeby sie urodziło wrzesien/pazdziernik 2011. czyli bedzie róznicy 2 i troche. i tak pocichu chciałabym drugą córeczkę .  _________________
mama Amelki |
|
Powrót do góry |
|
 |
mirabelka10

|
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 15:14 Temat postu: |
|
|
ja też chciałam córkę drugą...
przy usg się dowiedziałam,że chłopczyk będzie i powiem szczerze bardzo się załamałam...teraz się bardzo cieszę _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ania&zosia
|
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 19:44 Temat postu: |
|
|
Ja narzie też mam tylko jedno i szczerze mówiąc do drugiego mi się nie śpieszy choć wiem że tu nie mam do końca aż tak wiele do gadania
a co do 2 w domu to czytałam że w tym wieku dziecko starsze ma duzó frajdy jak kula piłkę młodszemu a tamto młodsze lubi jak coś mu się "kula". zresztą gdzieś mam gazetę z artykułem na ten temat jak ją zlokalizują to Ci przyniosę. _________________
między krzesłem a podłogą wszystko po staremu... |
|
Powrót do góry |
|
 |
szarlottka

Dołączył: 10 Sty 2009 Posty: 1726 Skąd: Otwock /Wólka Mlądzka
|
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 21:58 Temat postu: |
|
|
mirabelka10 napisał: | ja też chciałam córkę drugą...
przy usg się dowiedziałam,że chłopczyk będzie i powiem szczerze bardzo się załamałam...teraz się bardzo cieszę |
No proszę, a myślałam, że ja jestem jakaś dziwna bo chcę drugie dziecko tej samej płci. Co do pytania o dwójce dzieci to spotkajmy się na kawce albo na spacerniaku i poużalamy się nad sobą Tak myślę, że za jakieś 2-3 lata odpoczniemy  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
szarlottka

|
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 22:03 Temat postu: |
|
|
Monika napisał: | ja mam tylko jedno ale w planach jest juz drugie chce zeby sie urodziło wrzesien/pazdziernik 2011. czyli bedzie róznicy 2 i troche. i tak pocichu chciałabym drugą córeczkę .  |
Życzę powodzenia w realizacji planów Moje plany reprodukcyjne realizowały się same jak i kiedy chciały, tzn szło jak po grudzie U mnie sprawdziło się powiedzenie: "Chcesz rozbawić Boga, to powiedz mu o swoich planach"  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mirabelka10

|
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 15:56 Temat postu: |
|
|
szarlottka napisał: | mirabelka10 napisał: | ja też chciałam córkę drugą...
przy usg się dowiedziałam,że chłopczyk będzie i powiem szczerze bardzo się załamałam...teraz się bardzo cieszę |
No proszę, a myślałam, że ja jestem jakaś dziwna bo chcę drugie dziecko tej samej płci. Co do pytania o dwójce dzieci to spotkajmy się na kawce albo na spacerniaku i poużalamy się nad sobą Tak myślę, że za jakieś 2-3 lata odpoczniemy  |
Na kawke to zapraszam do mnie,jak tylko moje zakasłane i zagilane dzieci wydobrzeją.
Na spacer to od poniedziałku,jak będzie ładnie. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
szarlottka

|
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 15:22 Temat postu: |
|
|
O na kawkę z chęcią A będziecie jutro? Zdrowi jesteście? Pogody nie skomentuję parada wojskowa nam "przeszła" koło nosa _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mirabelka10

|
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 20:33 Temat postu: |
|
|
Tak,najprawdopodobniej będziemy
A co do dzisiejszej pięknej aury
to My owszem,byliśmy na spacerku w chustach
ja w girasolku z Olinkiem,a mąż w polekoncie z Leną
zawiązaną na plecak.
Fajnie musieliśmy wyglądać  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
szarlottka

|
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 21:04 Temat postu: |
|
|
Nabyłaś nową chustę Nosz nie pochwaliłaś się Ja za to dziś chyba nareszcie znalazłam idealny plecaczek dla siebie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mirabelka10

|
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 22:13 Temat postu: |
|
|
szarlottka napisał: | Nabyłaś nową chustę Nosz nie pochwaliłaś się Ja za to dziś chyba nareszcie znalazłam idealny plecaczek dla siebie  |
chusta już u mnie od 2m.(około)
głównie służy jako chuśtawka dla córci,
jakie wiązanie tego plecaczka? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
marta-la

Dołączył: 20 Cze 2009 Posty: 891 Skąd: obecnie Otwock z zamiarami na Olkusz
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 12:17 Temat postu: |
|
|
szarlottka napisał: | mirabelka10 napisał: | ja też chciałam córkę drugą...
No proszę, a myślałam, że ja jestem jakaś dziwna bo chcę drugie dziecko tej samej płci. Co do pytania o dwójce dzieci to spotkajmy się na kawce albo na spacerniaku i poużalamy się nad sobą Tak myślę, że za jakieś 2-3 lata odpoczniemy  |
To ja też dziwoląg bo chciałam drugą dziewczynkę i udało się. Na usg się popłakałam ze szczęścia a wszyscy mi współczuli bo myśleli że klasycznie parki mi potrzeba  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ulcia
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 13:02 Temat postu: |
|
|
No to ja tez sie przyznam,tez w skrytosci ducha marzylam o drugiej dziewczynce,moze dlatego,ze wiem jak to fajnie miec siostre.Brata tez mam,ale wiadomo,to juz zupelnie inna relacja.No i denerwuja mnie uwagi rodzinki i sasiadow,ze musi byc trzeci chlopak bo rodzina jeszcze nie w komplecie.Grrrrr.Mam ochote ich pogryzc.  _________________ Usmiechnij sie,jutro bedzie lepiej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
szarlottka

|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 14:45 Temat postu: |
|
|
Ulcia napisał: | No to ja tez sie przyznam,tez w skrytosci ducha marzylam o drugiej dziewczynce,moze dlatego,ze wiem jak to fajnie miec siostre.Brata tez mam,ale wiadomo,to juz zupelnie inna relacja.No i denerwuja mnie uwagi rodzinki i sasiadow,ze musi byc trzeci chlopak bo rodzina jeszcze nie w komplecie.Grrrrr.Mam ochote ich pogryzc.  |
Ja pół godziny po cesarce usłyszałam od położnych, że teraz to dziewczynka konieczna.. Gdyby głupota mogła latać.. A tak szczerze, gdyby przytrafiło się trzecie to i tak nie zależy mi na dziewczynce Trzeci budrys do kompletu Parcie na wnuczkę ma moja matka  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mirabelka10

|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 21:52 Temat postu: |
|
|
Ulcia napisał: | No to ja tez sie przyznam,tez w skrytosci ducha marzylam o drugiej dziewczynce,moze dlatego,ze wiem jak to fajnie miec siostre.Brata tez mam,ale wiadomo,to juz zupelnie inna relacja.No i denerwuja mnie uwagi rodzinki i sasiadow,ze musi byc trzeci chlopak bo rodzina jeszcze nie w komplecie.Grrrrr.Mam ochote ich pogryzc.  |
a jednak się przyznałaś
ale z tym gryzieniem to takiej Cię nie znałam
ależ Ty grożna
swoją drogą,to mnie wkurza takie gadanie,że juz mam parke
i więcej mi nie trzeba-a co niby komu do tego?
i jak mi się to udało
jak to jak?śpi się z mężem to się ma dzieci-nie tak Urszulko?  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 21:52 Temat postu: |
|
|
|
|