Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mamakaroliny
|
Wysłany: Nie Lip 29, 2018 22:28 Temat postu: Budowa domu |
|
|
Projekt domu to podstawa podczas całego procesu budowy domu. MPEXPERTBUD http://www.mpexpertbud.pl/ Ekspertyzy Budowlane to rzetelne usługi z zakresu rzeczoznawstwa budowlanego. Na Państwa zlecenie rzeczoznawca budowlany opracuje miarodajne, konstruktywne opinie techniczne, dotyczące faktycznego stanu budynków i obiektów budowlanych. W MPEXPERTBUD znajdziecie Państwo specjalistę budowlanego z tytułem profesora oraz doktora nauk ścisłych, posiadającego uprawnienia do wykonywania samodzielnych funkcji technicznych w budownictwie. Dobrze znać taką sprawdzoną firmę. |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Nie Lip 29, 2018 22:28 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
pati81
|
Wysłany: Pon Lip 30, 2018 22:33 Temat postu: |
|
|
Jaki dom budujecie? |
|
Powrót do góry |
|
|
lobek3
|
Wysłany: Wto Lip 31, 2018 22:09 Temat postu: |
|
|
Jaki macie dom? |
|
Powrót do góry |
|
|
Otta
|
Wysłany: Wto Sie 21, 2018 16:31 Temat postu: |
|
|
A wiecie o tym, że teraz buduje się już nawet domy w technologii druku trójwymiarowego? Była o tym mowa na konferencji Impact, która odbyła się w Krakowie w tym roku. Jeżeli nie mieliście okazji na niej być, to relację z tego wydarzenia możecie sobie przeczytać na stronie https://dariuszstasik.com/impact-krakow-2018-relacja/. Co sądzicie o inicjatywie budowy takich domów? Czy waszym zdaniem w przyszłości ma szansę stać się to codziennością? |
|
Powrót do góry |
|
|
Viana
|
Wysłany: Nie Sie 26, 2018 08:02 Temat postu: |
|
|
Witam, chciałabym założyć u siebie w domu instalację ogrzewania podłogowego. Czy znacie jakiś specjalistów w tym zakresie? Słyszałam od znajomych o firmie https://www.uponor.pl/pl-pl . Czy ktoś z was korzystał może z ich usług? Ponoć są niezawodni, oferują takie rozwiązania, które łatwo można zmodernizować. Co ważne ich systemy ogrzewania zawierają wszelkie niezbędne wymagania. Co sądzicie o tej firmie? Warto byłoby się do nich zgłosić? |
|
Powrót do góry |
|
|
mania
|
Wysłany: Nie Sie 26, 2018 12:05 Temat postu: |
|
|
Musiałam podjąć ostatnio bardzo ważną decyzję dotyczącą zmiany miejsca zamieszkania. Na początku mąż miał pomysł by wybudować dom, lecz uważałam że to średni pomysł, gdyż chciałam jak najszybciej się wyprowadzić! Tak więc zaczęłam szukać na własną rękę czegoś blisko stolicy oraz dużego dla całej naszej rodziny. Zaczęłam szukać w internecie i przez przypadek natknęłam się na stronę http://www.ventana.pl/osiedle/ która oferowała naprawdę dużo, jak na taką cenę. Strażnik który chroni osiedle, bliskość natury oraz bliska odległość do stolicy. Pokazałam to mężowi i nie mógł się do końca przekonać, ale gdy zobaczył całą ofertę, zgodził się na przeprowadzkę. Teraz się pakujemy, a już niedługo wyprowadzamy do naszego nowego domu! |
|
Powrót do góry |
|
|
Mateo 77
|
Wysłany: Pon Sie 27, 2018 15:39 Temat postu: |
|
|
Zdecydowanie warto to sprawdzić u osób, które się na tym faktycznie znają, może spróbuj znaleźć w internecie. Co do samej budowy, to uważam, że jeśli się na tym znasz, to całkiem fajny pomysł, mogę nawet polecić odpowiednie szalunki z http://www.szalunkiweb.pl/szalunki-do-wykopow. To pomoże Ci w zrobieniu odpowiednich fundamentów dla Twojego domu. |
|
Powrót do góry |
|
|
kejti
|
Wysłany: Wto Wrz 04, 2018 09:25 Temat postu: |
|
|
Zanim rozpoczniecie budowę domu, musicie załatwić odpowiedni projekt. Bez tego ani rusz. Myślę, że dobrym wyborem będzie dom z garażem. W dzisiejszych czasach każda rodzina dysponuje minimum jednym samochodem, a garaż bardzo przydaje się chociażby zimą. |
|
Powrót do góry |
|
|
oninek
|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2018 12:13 Temat postu: |
|
|
Duze domy budujecie? |
|
Powrót do góry |
|
|
kala90
|
Wysłany: Wto Lis 20, 2018 10:01 Temat postu: |
|
|
Przy budowie nowego własnego domu nie możemy pominąć miejsca na garaż. Przecież gdzieś trzeba parkować swój samochód w zimie, żeby nie był zamarznięty. Do tego wybór odpowiedniej bramy garażowej i jest wszystko na tip top. Wiele inspiracji znajdziesz tutaj na blogu. Mi pomógł więc mam nadzieje, że również dla Ciebie będzie przydatny. |
|
Powrót do góry |
|
|
lonka
|
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
|
Powrót do góry |
|
|
ilonakaminska80
|
Wysłany: Pon Mar 01, 2021 10:22 Temat postu: |
|
|
My budujemy projekt indywidualny - wykonany wg naszych wytycznych. Ma on około 190 mkw użytkowych + garaże.
Sama budowa trwała około 6 miesięcy. Natomiast wykończenie wnętrza około 1,5 roku. Z tym było najwięcej zachodu - dobór odpowiednich mebli, sprzętów oraz wyposażenia, często spędzało nam sen z powiek. Ponadto staraliśmy się jak najwięcej budować z własnej kieszeni, nie czekając na decyzje banku |
|
Powrót do góry |
|
|
warganfreman
|
|
Powrót do góry |
|
|
warganfreman
|