Forum KluB Otwockich Mamuś Strona Główna KluB Otwockich Mamuś
mamusie/

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

pożegnanie pieluchy;)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KluB Otwockich Mamuś Strona Główna -> Rozwój
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
paproshka

PostWysłany: Czw Mar 04, 2010 15:06    Temat postu: pożegnanie pieluchy;) Odpowiedz z cytatem

Słuchajcie mam pytanie dotyczące Waszych sposobów na pożegnanie się z pieluchą przez Wasze dzieci Smile
Maksio zaczyna powoli łapać i chcieć siadać na kibelek, dostał nakładkę, dzisiaj kupiliśmy w Tesco 5 par majteczek i twardo co pół godziny prowadzę go na wucecik Wink
Nie mniej jednak zdarza mu się nasiusiać w gatki, co więcej mam wrażenie, że niespecjalnie mu mokre przeszkadzają Shocked

Zdaję sobie sprawę, że to powolny i żmudny proces i absolutnie nie oczekuję cudów już i teraz, ale miło by było, gdy któraś z Was podzieliła się swoimi spostrzeżeniami w tej kwestii Very Happy

Wysłany: Czw Mar 04, 2010 15:06    Temat postu:

Powrót do góry
mirabelka10

PostWysłany: Czw Mar 04, 2010 20:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mojej Lenie też nie przeszkadzały mokre gatki Wink
ale dobrze robisz wysadzając co 30min.pózniej co godzinę i najlepiej nie pytać czy chce siusiu-bo i tak nie powie prawdy-tylko wysadzać,chyba,że protestuje Twisted Evil
W ten sposób nawet zimę bez pieluchy przetrwałyśmy nawet na dworzu,bo moja odpieluchowała się właśnie w grudniu na wigilię-miała ok.1rok i 11m.

Powodzenia!

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
szarlottka

PostWysłany: Czw Mar 04, 2010 20:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas Alek tak przeżywał fakt, że nasikał w majtki, że musieliśmy dwukrotnie robić przerwę w odpieluchowaniu Shocked ale co dziwniejsze najpierw przestał sikać w nocy, później w dzień. Przy kolejnej próbie poszło piorunkiem i bardzo szybko zajarzył, jakby przy okazji Smile Nawet czasami zastanawiam sie jak ja to niebawem powtórzę przy Maksiu;)
Istotnie nie pytaj tylko wysadzaj młodziana, a i nie należy zbyt wylewnie chwalić. Chwalić tak, ale bez przesady Smile Chodzi jak sądzę, aby traktować sikanie na kibelek jako sukces i coś naturalnego za jednym zamachem. Powodzenia Exclamation

PostWysłany: Pią Mar 05, 2010 08:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki dziewczyny Very Happy
Dzisiaj kolejny dzień wielkiej próby Laughing
Zapas czystych gatek mam Wink

Sukces mamy połowiczny, bo dwie pary majteczek musiałam po prostu do pralki wrzucić z racji tego, że nie skończyło się na siuśkach Evil or Very Mad
A poważnie, od dwóch godzin Maks sam mnie zaczyna ciągnąć do łazienki i sadzam go na wucecik Wink
Tak więc może powolutku, powolutku coś ruszy...
W ramach nagrody sam spłukuje wodę Very Happy

PostWysłany: Pią Mar 05, 2010 19:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O tak dzieci uwielbiają spuszczać wodę Laughing

PostWysłany: Czw Lut 10, 2011 08:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Melduje moje młodsze dziecię - guciostwo się chyba odpieluszyło, wczoraj cały dzień bez pieluchy i dziś też, cieszę się bardzo.

Powrót do góry
szarlottka

PostWysłany: Czw Lut 10, 2011 21:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Fajnie, a jak często leje w gatki? Mój też ost bezpieluchowo, ale często zmieniamy porcięta Wink

PostWysłany: Czw Lut 10, 2011 22:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szarlottka napisał:
Fajnie, a jak często leje w gatki? Mój też ost bezpieluchowo, ale często zmieniamy porcięta Wink

Wczoraj cały dzień bez mokrych spodni Shocked dopiero na wieczór zwilżył nieco.
Chyba speszyłam, bo dziś to wszystkie gatki mokre były, ale wiedziałam że to i tak łatwo nie będzie Rolling Eyes pamiętam jeszcze z Lenką jak było Wink
Ale najważniejsze, że kuma o co chodzi Very Happy

Powrót do góry
Monika

PostWysłany: Pią Kwi 29, 2011 09:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziewczyny help!

my tez powoli sie odpieluchowujemy, na tyle na ile jest to możliwe bo Amelka chodzi jeszcze do złobka. Jak jest w domu to nie zakladam jej pieluchy (tylko na noc) i tu pojawia sie problem. Kilka razy sie zsikala i dla niej to był dramat -od razu histeria, strach, ja jej mówie, że nic sie nie stalo. Pytam co zrobiła ona, że "sisi" pytam sie a gdzie powinnas zrobic pokazuje na nocnik. Czyli kuma o co chodzi. Od kilku dni jak zdejme jej pieluche to jest niespokojna, placze, daje mi znac że chce zebym jej założyła pieluchę i wydaje mi sie że wstrzymuje siku. Mówi ze chce sisi jak ją sadzam na nocnik to placze. Nie wiem jak mam jej pomóc zeby sie nie bała. Przciez ja na nia nie krzycze jak sie zsiusia tylko jej tlumacze, że powinna mi wczesniej powiedziec. Ona na 100% wie o co chodzi, gdzie sie robi siusiu ale nie chce ani latac bez pieuchy ani siedzieć na nocniku.

mama Amelki
Powrót do góry
mirabelka10

PostWysłany: Pią Kwi 29, 2011 21:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mój jak zrobi sisi na podłoge czy wogule gdzie indziej to mówię, że widzę iż ma mokr gatki i trzeba je zmienić oraz przypominam o zasadach, czyli mówię" siku zostawiamy w kibelku "
Chodzi o to by nie zaprzeczać uczuciom tylko potwierdzić jej odczucia, bo jeśli płacze jak już zrobiła to tak czy siak ma mokro i dla niej coś się stało.
Sory za dosadność Wink

Powrót do góry
dorcik81

PostWysłany: Pon Maj 02, 2011 07:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja okres buntu nocnikowego cierpliwie przeczekałam tzn new sadzałam wq tym czasie na nocnik bo już na sam widok był płacz straszliwy,ale moja młodsza była
szarlottka

PostWysłany: Wto Maj 03, 2011 20:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja przy Alku odpieluchowanie odkładałam dwa razy, ponieważ bardzo przeżywał sikanie w majtki. Może odstaw na ok.2 tyg. i rozpocznij od nowa. Amelka mała jest i mogła zwyczajnie niedojrzeć do zmiany. Maks bezpieluchowy, ale nie woła siku- ja wysadzam go sama.

PostWysłany: Sro Maj 04, 2011 13:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

troche odpusciłam z tym odpieluchowaniem. wczoraj bylismy u mojego kuzynka, ktory ma syna w wieku Amelki. Posżłysmy do łazienki i mala zobaczyla nocnik. Zaczela krzyczec ze chce sisi i musialam ja posadzic na ten nocnik a jak Patryk siedzial na nocniku to i ona chciala. Moze cos jej sie zmienia ale macie racje nic na siłe. Dla mnie wazne aby do pazdziernika ją odpieluchowac jak blizniaki sie urodza ale mysle ze do tego czasu to spokojnie powinno nam sie udac.

mama Amelki
Powrót do góry
szarlottka

PostWysłany: Sro Maj 04, 2011 19:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Monika spokojnie idzie lato, a to sprzyja odpieluchowaniu, bo dzieciaki latają prawie na golasa Wink Będzie dobrze Smile

PostWysłany: Czw Maj 05, 2011 12:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moje już drugie podejście ma, choć pięknie było za pierwszym razem - co się za szybko zdeklarowałam:)
bo szczerze powiem nie chciało mi się latać i łapać siuśki, jak widziałąm, że mu to wisi i powiewa jak ma mokro nawet.
Teraz widzę, że trzeba było poczekać i jak na razie jest ok. wie o co chodzi dobrze, ale często po fakcie.
W domu bez pieluchy lata.

Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Czw Maj 05, 2011 12:51    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KluB Otwockich Mamuś Strona Główna -> Rozwój Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3
Skocz do: