VooDoo
|
Wysłany: Sro Lut 25, 2009 23:01 Temat postu: |
|
|
Jakie wózki polecacie, a jakie odradzacie?
My z Natką - w zw. z tym, że ostatnio przechodzi kryzys wózkowy i po 45min. spaceru zaczyna mi jęczeć - jesteśmy właśnie na etapie testowania naszych trzech wózków. I, niestety, żaden nie jest idealny.
I tak:
1) Delti Puma (trochę ponad 1000zł) - świetny jako wózek głęboki. Dość lekki, aluminiowy stelaż, gondola z rączką (bardzo mi to ułatwiało znoszenie wózka po schodach), wewnątrz bardzo mięciutko i cieplutko. Dość duże koła (choć mogłyby być większe), pompowane. No, właśnie - tu jest minus, bo opony są wykonane z jakiegoś badziewia. Podczas 5 m-cy użytkowania złapałam 3 gumy - wszystkie na chodniku. Wystarczył cierń krzewu, kawałek szkła, jakaś blaszka... No, masakra z tym akurat. Pod koniec użytkowania zmieniłam w nim koła na duże piankowe - tak miałam dosyć tych gum. Sam wózek dosyć sztywny, także trzeba trochę kombinować przy prowadzeniu. Niestety, rączka nieregulowana.
Jako spacerówka u nas się nie sprawdził. Uszedłby, gdybyśmy miały się nią wozić latem. Niestety, zimą, w kombinezonie i śpiworku moja córcia nie miała W OGÓLE możliwości poruszania się . Wyjątkowo wąski ten wózek. Poza tym po podniesieniu oparcia zostaje bardzo mało miejsca do siedzenia. Brak materiału pomiędzy nóżki - osobiście bałam się, żeby mała nie wysunęła mi się z wózka razem ze śpiworem. Plusem jest możliwość montażu tyłem i przodem do świata.
2) Spacerówka CONECO Solar (gratis, używana) - duży plus za super-lekkość, łatwe składanie i niewielką wielkość po złożeniu. A także za dość głęboką budkę. W środku ma więcej miejsca niż Puma,dziecku siedzi się wygodniej. Jest materiał pomiędzy nóżki, z możłiwością odpięcia, więc super. Skrętne przednie kółka. Niestety, masakrycznie małe . Także wózek nadaje się na wycieczki po mieście, pod warunkiem, że nigdzie na chodniku nie zlega jakiś śnieg, bo to, że się w nim zakopie jest bardziej niż pewne. Myślę, że jeszcze nam posłuży latem, jak mała będzie już chodzić.
3) Stary wózek Delti GuGu Fox (kupiony na allegro za całe 70zł ) - już nie produkowany. Jako głęboki był wprawdzie bardzo duży i dla małej wygodny, ale niestety, za ciężki . Nie było opcji, bym go zniosła po schodach. Za to jako spacerówka - super! Dużo miejsca wewnątrz, szerokie siedzisko, bardzo głęboka budka (nawet nie musiałam zakładać folii przeciwdeszczowej jak kropiło, bo mała była całkiem osłonięta), materiał pomiędzy nóżki... Niestety, nie odpinany. Regulowana rączka, bardzo fajna amortyzacja, duuuże, pompowane koła, możliwość montażu tyłem i przodem do świata. I sprowadzać go zdecydowanie łatwiej niż gondolę z noworodkiem; ). Póki co pozostaniemy przy nim. A już miałam go sprzedawać... Teraz się cieszę, że tego nie zrobiłam . Szkoda tylko, że nie jest tak lekki jak Coneco...
A Wy, jakie wózki polecacie? Oczywiście cena też ma znaczenie... _________________ www.wellandmore.pl
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
[/url] |
|