Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mada
|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2016 11:01 Temat postu: Higiena jamy ustnej |
|
|
Jak dbacie o higienę jamy ustnej swojej rodziny? Używacie samych past do zębów czy płynów i jakichś innych rzeczy? Pasta z fluorem czy bez? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2016 11:01 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
IgaKm
|
Wysłany: Nie Lis 27, 2016 19:56 Temat postu: |
|
|
dbanie o higienę buzi to podstawa. Oczywiście, że codzienne szczotkowanie zębów szczoteczką z pastą do zębów. Nie używamy płynów do płukania ust. Uważam, że jest to już przesada ale wiem, że niektórzy tego potrzebują. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mania
|
Wysłany: Nie Mar 18, 2018 13:49 Temat postu: |
|
|
A niby czemu płyny do płukania ust to przesada? Jeśli faktycznie tak myślisz, to porozmawiaj z pierwszym lepszym stomatologiem albo poczytaj sobie na ten temat na stronie https://www.listerine.pl/po-co-plukac-jame-ustna-moc-plukania-dwa-razy-dziennie. Płukanie ust odpowiednim płynem po szczotkowaniu zębów, tak samo jak nitkowanie, to podstawa aby mieć zdrowe i mocne zęby. Sama pasta choćby nie wiem jak dobra to za mało, bo nie dociera tam, gdzie dociera płyn. I nie jest to potrzeba poszczególnych osób, jak piszesz, tylko podstawa prawidłowej higieny jamy ustnej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mateo 77
|
Wysłany: Nie Maj 27, 2018 13:22 Temat postu: |
|
|
Otóż to. Higiena Waszej jamy ustnej wpływa nie tylko na Was, ale też na ludzi, których macie wokół siebie. Właśnie dlatego powinniście odpowiednio zadbać o to, by Wasze zęby były zdrowe i dobrze wyglądały. Teraz wybielanie można zorganizować we własnym domu, przy wsparciu takich produktów jak https://www.stylewhite.pl/zel-do-wybielania-zebow-w-domu od StyleWhite. Sprawdźcie je, bo moga się Wam bardzo przydać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jzoef33
|
Wysłany: Wto Cze 19, 2018 11:11 Temat postu: |
|
|
Tak nieprawdę to zapach z ust jest bardzo ważny w kontakcie z dziewczyną _________________ Szkoła aikido Lublin |
|
Powrót do góry |
|
 |
henia
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2018 12:36 Temat postu: |
|
|
Jeżeli chodzi o higienę jamy ustnej, to mogę z czystym sercem polecić Wam sklep https://www.dentystapoleca.pl/. Znajdziecie tam tak szeroki wybór szczoteczek, past, płynów i innych akcesoriów, jak w żadnej drogerii czy markecie. I z takim problemem, jak nieświeży oddech można sobie poradzić. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dżej89
|
Wysłany: Sro Lip 18, 2018 13:16 Temat postu: |
|
|
Niełatwo jest znaleźć coś odpowiedniego co pozwoli nam utrzymać idealną czystość zębów oraz ładny ich wygląd. Ostatnio koleżanka mówiła, że kupiła sobie pastę wybielającą z takim żelem https://www.wapteka.pl/biala-perla-jutro-impreza-1fiola8ml-19609,p i ponoć w ciągu czterech dni można zauważyć już spore efekty. Zastanawiam się czy też sobie go nie kupić, bo niestety moje zęby nie są perfekcyjnie białe. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
|
Powrót do góry |
|
 |
warganfreman
|
|
Powrót do góry |
|
 |
warganfreman
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Majkaaa
|
Wysłany: Sro Lip 21, 2021 11:48 Temat postu: |
|
|
Na pewno ważne jest aby odpowiednio dobrać szczotkę i pastę. Ostatnio właśnie dla córci kupiłam szczoteczkę soniczną od InnoGio, która czyści zeby bardzo dokładnie a przy tym jest delikatna dla szkliwa i dziąseł. Obraca się o 360 stopni, ma regulację mocy i jest bardzo higieniczna. Do tego ładny, różowy kolor- córa w końcu chętnie sama pędzi rano i wieczorem do łazienki na mycie zębów |
|
Powrót do góry |
|
 |
warganfreman
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Olkka
|
Wysłany: Nie Sie 08, 2021 12:34 Temat postu: |
|
|
U mnie syn nie bardzo lubił myć zęby- zawsze musiałam go zaganiać siłą do łazienki. Ale od kiedy na urodziny dostał nową szczeteczkę z InnoGio soniczną to sam z chęcią pędzi do łazienki. Szczotka czyści na prawdę dokładnie, ma regulację mocy, a w użyciu jest cicha i poręczna. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Does
|
Wysłany: Sro Sie 11, 2021 17:36 Temat postu: |
|
|
Trzeba po prostu często do dentysty chodzić |
|
Powrót do góry |