Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Agnieszka
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 18:06 Temat postu: coś do czytania |
|
|
Możecie polecić coś do poczytania? Nie chodzi mi o coś bardzo ambitnego, raczej typ literatury lekkiej, coś co można w kazdej chwili przerwać (jak dziecko zawoła) _________________ pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 18:06 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
VooDoo

|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 21:54 Temat postu: |
|
|
Zależy, jakie gatunki lubisz. Ja najbardziej thrillery itp. i się w takich rzeczach zaczytuję. Jeśli też lubisz, mogę Ci polecić to & owo. A nawet pożyczyć . _________________ www.wellandmore.pl
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
[/url] |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka
|
Wysłany: Sro Sty 14, 2009 19:40 Temat postu: |
|
|
czasami zabieram mezowi Pratchetta do poczytania,
troche thrillerów i horrorów też przeczytałam już przy Młodej.
Teraz nadrabiam zaległości w tzw. literaturze kobiecej
jako coś lekkiego mogę polecić:
lub
 _________________ pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
VooDoo

|
Wysłany: Sro Sty 14, 2009 21:29 Temat postu: |
|
|
Z literatury kobiecej polecam Monikę Szwaję i Meg Cabot. Ta ostatnia pisze takie jakby kryminałki kobiece, z przymrużeniem oka. Szwaja się w tym nie specjalizuje, ale też ma na swoim koncie jeden pseudo-kryminałek dla wariatów .
Haha, jaby co, to ja też napisałam kryminałek dla kobiet . Kto wie, może i mnie niedługo będzie można znaleźć na półce w księgarni ? _________________ www.wellandmore.pl
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
[/url] |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka

|
Wysłany: Nie Mar 07, 2010 19:16 Temat postu: |
|
|
Agnieszko jeśli lubisz fajne thrillery to z czystym sumieniem polecam książki Harlama Cobena, a zwłaszcza te opowiadające o Myronie Boliterze
Dla mnie mistrzostwo lekkiego pióra, dowcipu, a wszystko to osadzone w sosiku kryminalno- detektywistycznym
Bardziej klasyczne, a przy tym feministyczne thrillery, to te Alex Kavy, gdzie pojawia się agentka Maggie O Dell
Ja mam zawsze przed oczyma Scully z Archiwum X  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka
|
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 08:24 Temat postu: |
|
|
Alex Kava jakoś mi się nie podoba. Nie wiem, może to kwestia sposobu budowania napięcia. W każdym razie jak dla mnie zupełnie niepotrzebnie opisywana jest zawsze ta druga strona, przez co nie ma w zasadzie elementu zaskoczenia i zagadki dla czytelnika. _________________ pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka

|
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 08:58 Temat postu: |
|
|
Dlatego ja wolę Cobena, bo nie powiem, ale potrafi czasem wbić w fotel
Poza tym poczucie humoru jego bohaterów mnie doprowadza do łez, może z racji podobieństw w myśleniu
Myron Bolitar i spółka to dość specyficzna drużyna  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
marta-la

Dołączył: 20 Cze 2009 Posty: 891 Skąd: obecnie Otwock z zamiarami na Olkusz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mirabelka10

|
|
Powrót do góry |
|
 |
marta-la

|
Wysłany: Wto Wrz 07, 2010 20:16 Temat postu: |
|
|
A ja własnie czytam ksiązkę napisaną przez pana o nazwisku Stephen Clarke pt "MERDE! ROK W PARYŻU" Książkę kupiłam po tym jak zobaczyłam wywiad z autorem w polskiej tv i padłam ze śmiechu. facet który jest Anglikiem wyjechał do pracy do Francji i opisuje w sposób bardzo humorystyczny zetknięcie obu kultur. Bywają momenty że czytam i brechtam w głos a rodzina patrzy na mnie podejrzliwie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ania&zosia
|
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 06:13 Temat postu: |
|
|
E.E.Schmitt "Kiedy byłem dziełem sztuki" co prawda czasu zbyt wiele na czytanie nie mam ale miło do niej sięgam i polecam innym ksiązki tego autora  _________________
między krzesłem a podłogą wszystko po staremu... |
|
Powrót do góry |
|
 |
szarlottka

Dołączył: 10 Sty 2009 Posty: 1726 Skąd: Otwock /Wólka Mlądzka
|
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 07:07 Temat postu: |
|
|
marta-la napisał: | A ja własnie czytam ksiązkę napisaną przez pana o nazwisku Stephen Clarke pt "MERDE! ROK W PARYŻU" Książkę kupiłam po tym jak zobaczyłam wywiad z autorem w polskiej tv i padłam ze śmiechu. facet który jest Anglikiem wyjechał do pracy do Francji i opisuje w sposób bardzo humorystyczny zetknięcie obu kultur. Bywają momenty że czytam i brechtam w głos a rodzina patrzy na mnie podejrzliwie  |
To ja się ładnie uśmiecham, jak skończysz czytać Z chęcią pożyczę  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
marta-la

|
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 08:05 Temat postu: |
|
|
szarlottka napisał: | marta-la napisał: | A ja własnie czytam ksiązkę napisaną przez pana o nazwisku Stephen Clarke pt "MERDE! ROK W PARYŻU" Książkę kupiłam po tym jak zobaczyłam wywiad z autorem w polskiej tv i padłam ze śmiechu. facet który jest Anglikiem wyjechał do pracy do Francji i opisuje w sposób bardzo humorystyczny zetknięcie obu kultur. Bywają momenty że czytam i brechtam w głos a rodzina patrzy na mnie podejrzliwie  |
To ja się ładnie uśmiecham, jak skończysz czytać Z chęcią pożyczę  |
Nie ma sprawy  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mirabelka10

|
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 12:20 Temat postu: |
|
|