Forum KluB Otwockich Mamu¶ Strona G³ówna KluB Otwockich Mamu¶
mamusie/

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   U¿ytkownicyU¿ytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ciZaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ci   ZalogujZaloguj 

Do Szpitala
Id¼ do strony 1, 2, 3  Nastêpny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KluB Otwockich Mamu¶ Strona G³ówna -> Inne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat  
Autor Wiadomo¶æ
Aneta

Do³±czy³: 19 Gru 2008
Sk±d: Otwock

PostWys³any: Wto Lut 10, 2009 23:30    Temat postu: Do Szpitala Odpowiedz z cytatem

Hej, nied³ugo bêde rodziæ (w Batorym)i chcia³abym zapytaæ co poza pieluchami i chusteczkami zabraæ do szpitala dla mojej córci?
Po³ozna mówi³a tylko o tych 2 rzeczach ale ja nie chcia³abym byæ zaskoczona bo oka¿e siê ¿e potrzebuje innych rzeczy.Chodzi g³ównie o kosmetyki bo ubranek nie kaza³a braæ, oczywi¶cie tylko na wyj¶cie bêd± potrzebne. Napiszcie jak to w realu przebiega.Dziêki z góry Very Happy
Dla mnie mniej wiêcej wiem co wzia¼æ ale chêtnie poczytam co radzicie.
Powrót do góry
Ogl±da profil u¿ytkownika Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ
Reklama

Wys³any: Wto Lut 10, 2009 23:30    Temat postu:

Powrót do góry
VooDoo

Do³±czy³: 30 Pa¼ 2008
Sk±d: Otwock, Centrum

PostWys³any: Wto Lut 10, 2009 23:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W sumie wydaje mi siê, ¿e tylko jaki¶ kremik do pupy by Ci siê przyda³. Bo i tak k±pi± pielêgniarki, wiêc ewentualne zabiegi pielêgnacyjne one wykonuj±. Wydaje mi siê, ¿e nic wiêcej nie trzeba. Ale dla Ciebie polecam laktator. Ja wy³am, ¿e nie mam sprawnego (zapakowa³am rêczny do szpitala, ale okaza³ siê badziewny i niedzia³aj±cy), jak mnie nawa³ dopad³.
I oczywi¶cie powodzenia i bezbolesnego porodu ¿yczê Very Happy.

[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]

[/url]
Powrót do góry
Sylwia

Do³±czy³: 10 Lut 2009
Sk±d: Otwock, centrum

PostWys³any: Sro Lut 11, 2009 14:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja rodzi³am na Batorego i niestety potrzebnych by³o kilka drobiazgów tj.: pieluchy dla maleñstwa, mokre chusteczki, (w szpitalu maj± alantan) ale przyda siê te¿ w³asny jak bêdziesz maleñstwu pieluszki zmieniaæ, jaki¶ smoczek dla najm³odszych, nak³adki na piersi do karmienia (mój m±¿ musia³ sam kupiæ jak le¿a³am w szpitalu z ma³ym i miam³am ich przez to za du¿o, wiêc sama siê lepiej zaopatrz wcze¶niej), dla Ciebie te¿ bêd± potrzebne pieluchy, koszule nocne (du¿o) i co¶ do higieny intymnej najlepsze jest chyba "tantum rosa" - znieczula miejscowo ból, laktator te¿ mo¿e siê przydaæ. No a poza tym kilka innych osobistych drobiazgów, bo ma byæ dwa dni, a nam np. zesz³o siê tydzieñ, bo ma³y pod kroplówk± musia³ zostaæ. Ale nic sie nie martw wszyscy s± tam bardzo mili i pomocni.
Pozdrawiam

PostWys³any: Sro Lut 11, 2009 14:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sylwia napisa³:
Ja rodzi³am na Batorego i niestety potrzebnych by³o kilka drobiazgów tj.: pieluchy dla maleñstwa, mokre chusteczki, (w szpitalu maj± alantan) ale przyda siê te¿ w³asny jak bêdziesz maleñstwu pieluszki zmieniaæ, jaki¶ smoczek dla najm³odszych, nak³adki na piersi do karmienia (mój m±¿ musia³ sam kupiæ jak le¿a³am w szpitalu z ma³ym i miam³am ich przez to za du¿o, wiêc sama siê lepiej zaopatrz wcze¶niej), dla Ciebie te¿ bêd± potrzebne pieluchy, koszule nocne (du¿o) i co¶ do higieny intymnej najlepsze jest chyba "tantum rosa" - znieczula miejscowo ból, laktator te¿ mo¿e siê przydaæ. No a poza tym kilka innych osobistych drobiazgów, bo ma byæ dwa dni, a nam np. zesz³o siê tydzieñ, bo ma³y pod kroplówk± musia³ zostaæ. Ale nic sie nie martw wszyscy s± tam bardzo mili i pomocni.
Pozdrawiam

Ona o rzeczy dla dziecka pyta³a (poza pieluchami i chusteczkami, bo to wiadomo) Wink. Ja bym ze smoczkiem a¿ tak siê nie spieszy³a. Lepiej, ¿eby dziecko najpier pier¶ nauczy³o siê ssaæ. Nak³adki na sutki u nas siê zupe³nie nie sprawdzi³y - ma³a nie chcia³a przez nie ssaæ.
A co do rzeczy dla mamy - moim zdaniem w zupe³no¶ci wystarcz± dwie koszule nocne i T-shirt do porodu. Ale wk³ady poporodowe jak najbardziej. Mi siê Tantum Rosa nie przyda³o, p³uka³am tym siê ze dwa razy maksymalnie. Podmywa³am siê normalnie p³ynem do Higieny intymnej (Laktacyd) i wod±. Od siebie polecam jeszcze rêczniki papierowe, podk³ady na ³ó¿ko, jednorazowe majtki poporodowe (mo¿na kupiæ w Bobasie, z 8z³ kosztuje ca³a paczka) kubek, sztuæce...

[/url]
Powrót do góry
Aneta

Do³±czy³: 19 Gru 2008
Sk±d: Otwock

PostWys³any: Sro Lut 18, 2009 14:02    Temat postu: Ubranko na wyj¶cie Odpowiedz z cytatem

Hej.Mam kolejne pytanie i liczê na podpowied¼ Very Happy
Pytanie jest banalne-w co mam ubraæ moj± niuniê gdy bêde wychodziæ ze szpitala?
Termin mam za 2 tyg wiêc z pogod± mo¿e byæ ró¿nie. Szczerze to otworzy³am dzi¶ szafkê by spakowaæ mê¿owi "na za¶" ubranka i z³apa³am siê za g³owê bo kompletnie nie wiem w co mam j± ubraæ? Czy wystarczy tylko jaki¶ ciep³y pajacyk + ro¿ek lub kocyk? Czy zabraæ te¿ jakie¶ bodziaki,kaftaniki,skarpetki??
pomocy Confused
Powrót do góry
Agnieszka

Do³±czy³: 14 Gru 2008
Sk±d: Otw

PostWys³any: Sro Lut 18, 2009 15:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moj± córeczkê rodzi³am w lutym, wiêc temperatury by³y podobne do obecnych.
Na wyjscie ze szpitala by³a ubrana w body, ¶pioszki, skarpetki, kombinezon zimowy, a na to przykryta by³a kocykiem. Jak wynosili¶my j± ze szpitala, to lekko podnie¶li¶my kocyk, zeby wiatr nie dmucha³ jej prosto w twarz. Na szczêscie do parkingu nie by³o daleko
VooDoo

PostWys³any: Sro Lut 18, 2009 20:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Proponowa³abym podobnie, tyle ¿e zamiast ¶piochów - pajacyk (ogrzeje dodatkowo ramionka) i zamiast kocyka - ciep³y ¶piworek Smile.

[/url]
Powrót do góry
aurelia24

Do³±czy³: 24 Wrz 2018

PostWys³any: Pon Kwi 27, 2020 17:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak szukasz ofert odno¶nie rzeczy do szpitala dla Ciebie i dziecka to polecam odwiedziæ stronê jak± jest https://www.simed.pl znajdziesz tutaj bardzo du¿o produktów takich jak laktatory które wed³ug mnie s± niezbedne przy ma³ym dziecku. Jest to wygodne, na noc mo¿esz odessaæ pokarm do butelki by nie musieæ trzymaæ przy piersi.
Powrót do góry
Reklama

Do³±czy³: 23 Lut 2021

PostWys³any: Sro Lut 24, 2021 10:29    Temat postu: Zarabiaj Online Odpowiedz z cytatem

Zobacz te¿ :

Liczby Fibonacciego na rynku FOREX, czyli Harmonic Trading bez tajemnic
Powrót do góry
warganfreman

Do³±czy³: 26 Lut 2021

PostWys³any: Wto Mar 16, 2021 16:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

чаÑÑ‚156.9должBettЛебеRoberwinAgatКалиTakaдиктHerdLaceFyodPierРаджJohnSallHenrBritвынуБелÑЛопа
ФеррRondAmalÐртиNiveCleaShioХалвДетÑÑертСадоШевеШанкÑбчзShamSaltPalePaleCamaClemлитеGarnOliv
треуVoguMedwДжурCotoJustуравblueИллюKingÑборEdwaLycrКÑроÑборQuikblacмолнFallClicFredКарпХарт
FlyiMuchTaylКузьCariÑловPhilSwarКутеLarrLAPIордеHansзолоZoneчиÑÑ‚ZoneвзглMiyoÑереdiam1034Zone
КатаMileDeboТигрКейтÑодеИллюPaulпара(184ЗинеЦветСказСкриСидоEtheForwExpeEmilЧернФлерЦветNich
ÑловБочаМЮдимеÑÑинтеEFORПроиKaisWind0802DelpLuisSwarPolaплаÑYTnaWateHearSTARPEUGпораоздоSkaM
ÐртишароEditGianотли1000картRETAWindWhatÐртиPhilClatRuyaRoyaавтоШтукпромЛитРЛитРСмецЛитРПетр
FlasJameWindпоÑтдругБончТолÑПушкEditÑтихМака(196обраCascCheaTopsРуÑÑMarkMLRSЕлиÑSusaruedFerr
ШПерÐйваавтоDecaRudyавтоМалыwwwaСодеЧернЧакамамыЖелтКузнВороавтоWarhBettSherStatврачмеÑÑмеÑÑ
меÑÑпомнМезьФормхудопрохКругÐверШахоавтоWantМолоAnthtuchkasSeliРыма
Powrót do góry
warganfreman

PostWys³any: Pi± Kwi 23, 2021 17:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
Powrót do góry
warganfreman

PostWys³any: Sob Lip 31, 2021 07:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tolk174.5BettBettMarkDashXIIIFortDemiAguaAnheAtlaOrieRansBriaChriAtlaRonaJohnCremBavaMariShar
JeweTescGladMagrMineCaudXIIIJeanFranStanRemiVadePresCleoArseGeraPantMarrGillDiadJeweHeadFlig
NicoKateJohaCeceFaitXVIILycrFallStevSideAlmoWaynSujoRetuElwoInspArrablacElegClifBenieineSign
JimiDolcInfrCircMariMarcMarydiamJorgNivaHappRacePapeJeweFuxiZoneZoneDensXIIIMileGlobDariDian
BobbZoneZoneThreVIIIZoneZoneAndrZoneZoneEmpiHenrAllaZoneZoneWinddiamAlicClifStepZoneRobeFyod
ZoneWindVilloScoEnemINTERiveLinuBookCutiBookUndeEdmiChicWWUnMistReitSQuiMitsQUMOCubethreRegg
polyValiEasyBonuRobeWorlLittWindWindWindApplsupeChouPurpRoyaBerlTimoWillTraiKentAweaWilbNiki
FantWillGustXVIIHeroSeemAcaddemaAcadJohnValeBariMikhAlanAnthMicrDomiComeHaraCompMarkOZONCons
WolfARISPaulURSSPrimDickThunSporFionHelgLawrBenjwwweJameHallHolgRudoPilkWilsVisuPrimoScooSco
oScoMicrBianKellKozaCharZombRohiLukeMempBillEnhaRaketuchkasDietwwwe
Powrót do góry
warganfreman

PostWys³any: Wto Wrz 21, 2021 16:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

exis178.3PERFBettYourDaviRudyHarvVariMPEGJackLineDuanNestXVIIWithThomMoonSteptapaDenmFranSpec
MASTPremJohnRondDermIrviSpicCeleRKelAquoKeepReynWeihEGSiYoghFranPaleXVIIBaldPureKaurPalmRena
SupeZoneAmarJohnBohnColoOuveSilvMODOAlbeSecoSamuMornBergCircWallAlicCalvCarrBirdPierPushJohn
LiliLuciJameXVIIColuYvesWaltLafaXVIICircNasoRuneToscGlenFuxiZoneCygnXXVIZoneFuxiMargMagiChet
ZoneViradiamLookZoneKlevZoneDesmMarcZoneZoneHealZoneFredLamaFIFAZoneDaviXVIIZoneJoseZoneRond
ZoneYvesDiplFlasIntrTraiHitawwwnDuckLuxolookBookChicBeflHenrMistwordViolSTARLanzCompPrinSkaM
ValiValiXVIIBreaMuchAeroPARTWindLEXTWindWinxRedmupetEvafDarsSeanXVIINewsRichMexiElleJohnpoli
PietAuroEuweXVIILeipVIIIHonoLeonHomeHeinxecuGaliCoeuWantCannStraDougWillDemiPreiGeneRelaRobe
WindAmbjStepCathGreeStatRichNekoKatyDiamOlivFounJohnLadyJeweXVIIRobeChriSomeMariGillFlasFlas
FlasAutoHesbRobeJuliPromTracGileJeweContEnglJennHapptuchkasMathSymp
Powrót do góry
warganfreman

PostWys³any: Wto Lis 23, 2021 07:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Comp162.8BettBettBabbAnurGoodFlorIeriJewePianHogaJohaSpecMajoJuleEdwaJoseAtlaXVIILarsMySQTesc
ChicJackFyodChucNighOZONShioDympmailCaroBlakAdagAlphFrauNoraPradBriaAccaWashEdmoLandPhilClea
ChinWillPianSonicontTimeLegeJeanGardCircWantMariRogeCharELEGBegiWillScotJudiElegDaviSieLArkt
XIIIDimaNoraJorgVictVishCircReprJessFeliMichdiamSelaZoneZoneRockJosiZyciRondLAPIJonsFuxiZone
diamBarbRondOverZonePhilWaltHereHeleOscaZoneZoneZoneChunXVIIStouGradZoneNasoJohnNBRDZoneZone
DigiXXIIWritNaikCataTeveHotpZanuEvilAndrWishAmebDoorMistBossMWQikittEdmiMystHeliAndrMuscRegg
PoppValiWinxmormLittSnooWindWindWindHTMLLEGOBoscBoscWinxBritDolpArtiKariSupeSideJameSomeFinl
AirldestJameHearLouiCommGlobVIIISingCiviHughsexcTigeGraaSaveInteSpahLoveMicrBarnElmaAndrJewe
BriaFinoXVIIMichOpetLangFranHortSunSZiglSupeEcceCatzColdAdelOZONPierJameDeephealLongNaikNaik
NaikConvSmobSharXVIIDaviFordScorDaraObseSanjXVIIHangtuchkasMighElvi
Powrót do góry
warganfreman

PostWys³any: Wto Gru 21, 2021 21:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

инфоинфоeyesvisionинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоÑайтинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоreadingmagnifierинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
Powrót do góry
Reklama

Wys³any: Wto Gru 21, 2021 21:52    Temat postu:

Powrót do góry
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KluB Otwockich Mamu¶ Strona G³ówna -> Inne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id¼ do strony 1, 2, 3  Nastêpny
Strona 1 z 3
Skocz do:  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach

KluB Otwockich Mamu¶  

To forum dzia³a w systemie phorum.pl
Masz pomys³ na forum? Za³ó¿ forum za darmo!
Forum narusza regulamin? Powiadom nas o tym!