Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
TATOOS
|
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 21:30 Temat postu: |
|
|
czytałem trochę, ale chyba kiedyś muszę zobaczyć to na własne oczy. To aż tak pasjonujące? Jak zawiązać i jak nosić? Przecież maluszek zaraz szybko wyrasta... Mój niedawno się urodził, uczył chodzić, był taki słodki berbeć, a kurczę teraz ma but 34 i mówi: tato, baby są dziwne - odpowiadając na moje pytanie czy przyjaźni się z jakąś koleżanką z klasy... _________________ TATOOS |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 21:30 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
szarlottka

Dołączył: 10 Sty 2009 Posty: 1726 Skąd: Otwock /Wólka Mlądzka
|
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 20:17 Temat postu: |
|
|
Chustonoszenie to pewna filozofia wychowania, daje niesamowitą bliskość i wolne ręce Ja to uwielbiam  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mirabelka10

|
Wysłany: Sro Maj 11, 2011 12:29 Temat postu: |
|
|
Ja również lubię mieć wolne ręce i odnoszę wrażenie, że takie dziecko noszone lepiej przyswaja się do otoczenia, jest chyba bardziej otwarte.
Mój ma dwa latka i nadal czasem potrzebuje pomocy chustowej. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika
|
Wysłany: Czw Maj 12, 2011 06:38 Temat postu: |
|
|
dziewczyny a ja mając blizniaki myslicie ze moge nosic maluchy? chyba tylko na zmiany. nie ma chyba czegos takiego jak noszenie dwójki na raz?
a juz myslalam że jak bede w ciązy z drugim to bedzie idelana sytuacja. maluch do chusty, Amela za ręke , plecak na plecy i wszedzie moge sie wybrac z dwójka, a tu jednak nie bedzie tak prosto.
witam nową mamusie i tatusia  _________________
mama Amelki |
|
Powrót do góry |
|
 |
szarlottka

|
Wysłany: Czw Maj 12, 2011 10:03 Temat postu: |
|
|
Monika dla jasności forum zapraszamy do działu chustowego Da radę nosić dwójkę. Poza tym zawsze można jedno do chusty drugie do pojedynczego wózka, Amelka do doczepkę wózkową i też jest łatwiej. Bliźniaki wymagają większej logistyki i zorganizowania, ale nastawiaj się pozytywnie Moja koleżanka urodziła bliźniaki mając już dwójkę dzieci i powiedziała, że były bardziej spokojne i niekłopotliwe niż starsza dwójka jako niemowlaki właśnie Głowa do góry  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mamuka
|
Wysłany: Sro Cze 15, 2011 11:00 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkie mamy
Nazywam się Sylwia i jestem mamą prawie rocznej Marysi.
W Otwocku (samiutkim Centrum) mieszkamy od 5 lat ale niewiele osób znam stąd
Dopiero od kilku dni udzielam się na forum, dlatego proszę o wyrozumiałość jeżeli wpisuje się tam gdzie nie trzeba
Dziewczyny wyczytałam, że nosicie swoje pociechy w chuście, ja też swoją małą nosiłam ale tylko przez 3-4 miesiące.
Przestałam bo przyszła zima i trochę się bałam, że się wywale.
Teraz pogoda piękna i zastanawiam się czy znowu się nie przerzucić z wózka na chustę, zwłaszcza ze jest to bardzo wygodne bo ma sie dwie wolne rece. Tylko czy takie większe dziecko usiedzi spokojnie, nie wiercą się, nie marudzą Wam maluchy zachustowane? |
|
Powrót do góry |
|
 |
dorcik81
Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1757 Skąd: Otwock kiedyś centrum obecnie kresy
|
Wysłany: Sro Cze 15, 2011 15:19 Temat postu: |
|
|
jak na plecy wrzucisz to radochę będzie miała a na pogaduchy chustowe zapraszam tu
http://otwockie-mamusie.phorum.pl/viewforum.php?f=45
dziś miałyśmy nawet chustowe spotkanie w plenerze  _________________ szczęśliwa żona i mama
przepraszam za literówki:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
marikag
|
Wysłany: Sob Lip 23, 2011 20:51 Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie,
jestem tu nowa i chciałabym się przywitać i mam do Was Drogie Otwockie Mamy pytanie, jestem mamą rocznej Antosi i 5letniej Basi i chciałabym (szkoda mi jeszcze zostawiać młodszej i wracać do pracy) założyć coś w stylu mini klubiku malucha, tzn. opiekować się swoją Tonią i może jeszcze dwoma dziewczynkami w jej wieku. Jak uważacie to dobry pomysł na pracę, a zarazem możliwość bycia z małą? Myślę że może od października byłabym w stanie formalnie ruszyć z takim pomysłem. Jak się zapatrujecie na taki pomysł? |
|
Powrót do góry |
|
 |
mirabelka10

|
Wysłany: Sro Lip 27, 2011 13:23 Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie na forum!
Zapraszam do założenia osobnego wątku w dziale o zajęciach dla dzieci. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
szarlottka

|
Wysłany: Pią Lip 29, 2011 13:01 Temat postu: |
|
|
Witaj marikag! Zachęcam do udziału  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
madzia120789
|
Wysłany: Pon Sie 01, 2011 02:08 Temat postu: |
|
|
witam wszystkich gorąco ))
-----------------------------------------------
http://linkaturs.com/news0041.php - data śmierci |
|
Powrót do góry |
|
 |
eva82
|
Wysłany: Nie Sie 14, 2011 10:16 Temat postu: to znow ja |
|
|
Witajcie ciekawe czy mnie pamiętacie kiedyś dawno temu pisałam troche z wami. Potem zaczełam prace i czasu było brak a teraz znów jestem w ciazy za 2 tygodnie termin 3 dziecko łądnie co?????
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
mirabelka10

|
Wysłany: Sob Sie 20, 2011 20:31 Temat postu: Re: to znow ja |
|
|
eva82 napisał: | Witajcie ciekawe czy mnie pamiętacie kiedyś dawno temu pisałam troche z wami. Potem zaczełam prace i czasu było brak a teraz znów jestem w ciazy za 2 tygodnie termin 3 dziecko łądnie co?????
pozdrawiam |
Ładnie! choć nie pamiętam szczerze mówiąc, pozdrawiam  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Paula_W
|
Wysłany: Nie Sie 21, 2011 13:42 Temat postu: |
|
|
Witajcie! Jesteśmy z mężem mieszkańcami Otwocka od urodzenia i spodziewamy się dziecka (obecnie 4 miesiąc). _________________ Pozdrawiam,
Paula |
|
Powrót do góry |
|
 |
mirabelka10

|
Wysłany: Pon Sie 22, 2011 22:51 Temat postu: |
|
|
Paula_W napisał: | Witajcie! Jesteśmy z mężem mieszkańcami Otwocka od urodzenia i spodziewamy się dziecka (obecnie 4 miesiąc). |
Serdecznie witam, zapraszam do aktywnego uczestnictwa! _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Sie 22, 2011 22:51 Temat postu: |
|
|
|